O nouă rețea de alimentare cu apă va fi construită în județul Cluj

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Două noi localități, Bociu și Boteni, din comuna Mărgău, vor fi racordate la rețeaua de alimentare cu apă.

Alimentarea cu apă în două sate clujene, Bociu și Boteni din comuna Mărgău, se face și în prezent, la fel ca în urmă cu sute de ani, din fântâni sau izvoare. Pentru a aduce localitățile la un nivel minim cerut de Uniunea Europeană, aici va fi înființată o rețea de alimentare cu apă. În acest sens, certificatul de urbanism necesar pentru demararea lucrărilor a fost semnat de Consiliul Județean Cluj.

În ceea ce privește aspectele tehnice ale proiectului, autoritățile au precizat că sistemul de alimentare cu apă, în lungime totală de 7.540 de metri, va cuprinde o singură rețea, prin captarea apei unui izvor amplasat la cota superioară a amplasamentului. Totodată, sistemul de alimentare va cuprinde gospodăria de apă – stația de potabilizare, un rezervor metalic de 100 de mc amplasat subteran iar adiacent rezervorului va fi amplasată camera vanelor.

O rețea de apă existentă în satul Zorenii de Vale, comuna Mociu, va fi extinsă.

Pe lângă noua rețea, o alta urmează să fie extinsă. Astfel, a fost semnat și certificatul de urbanism pentru extinderea rețelei de alimentare cu apă în satul Zorenii de Vale, comuna Mociu.

Consiliul Județean Cluj a anunțat că racordarea la rețeaua de apă se va face de la conducta de apă existentă în lungul DN 16, la km 27+935m, din căminele existente, care sunt prevăzute cu rezervă pentru extindere. Această rețea va servi locuitorilor cu domiciliul în partea stângă a DN16, direcția Mociu-Cămărașu, pentru care este necesară extinderea.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x