De interesŞtiri

Licitația pentru reparația Castelului Banffy din Răscruci s-a reluat

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Primul termen pentru licitația destinată lucrărilor de restaurare a Castelului Banffy din Răscruci a expirat, fără nicio ofertă.

Licitația pentru execuția lucrărilor de restaurare a ansamblului monument istoric Castel Banffy din satul Răscruci s-a încheiat, fără niciun ofertant, a anunțat Consiliul Județean Cluj. Astfel, a fost republicat anunțul de atribuire a acestui contract.

Lucrările de restaurare și conservare vor trebui realizate în maxim doi ani din momentul emiterii ordinului de începere. Valoarea contractului este de aproape 13.500.000 lei fără TVA.

Noul termen limită de depunere a ofertelor de către operatorii economici este 13 martie 2019.

Operatorii economici interesați să execute lucrările de reabilitare a acestui castel monument istoric pot participa la licitația actuală până în 13 martie 2019. Forul administrativ județean a precizat că societatea declarată câștigătoare va realiza lucrări atât la imobilul-clădire Castel Banffy cât și la parcul-monument.

În ceea ce privește criteriul de atribuire, acesta este reprezentat de raportul calitate-preț. Ponderea alocată factorului preț este de 60% iar cea factorului tehnic va fi de 40%.

Ansamblul monument istoric își va schimba funcțiunea din școală, în Centru Cultural cu standarde ridicate de finisare și dotare.

Prin intermediul proiectului, autoritățile clujene urmăresc punerea în valoare a ansamblului monument istoric prin schimbarea funcțiunii castelului din școală, care a fost ultima funcțiune a clădirii, în Centru Cultural cu standarde ridicate de finisare și dotare. În acest scop, se va amenaja un Centru cultural reprezentativ pentru județul Cluj, prin restaurarea clădirii și a zonei aferente, cu realizarea unor funcțiuni care să permită organizarea unor evenimente culturale, precum și deschiderea castelului pentru vizitarea de către publicul larg. Suprafața terenului ce aparține castelului este de 56.128 mp, din care 644 de mp sunt ocupați de castelul Banffy iar 691 de mp de clădirile adiacente.

Județul Cluj, prin Consiliul Județean, este beneficiarul Proiectului european ,,Restaurarea, conservarea și punerea în valoare a ansamblului Monument istoric Castel Banffy, sat Răscruci, comuna Bonțida, jud. Cluj”, finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020. Valoarea totală a proiectului este de 19.972.586,04 lei cu TVA, contribuția proprie a Consiliului Județean Cluj fiind de 390.520,74 de lei, respectiv 2% din valoarea totală.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x