Podul „N” din Cluj-Napoca va fi tot anul în lucrări de modernizare

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
O serie de lucrări de modernizare se vor desfășura timp de nouă luni la Podul „N” din Cluj-Napoca. De asemenea, va fi modernizat iluminatul public din zonă și va fi instalat sistem de supraveghere video.

La începutul acestei săptămâni a fost demarată organizarea de șantier la Podul „N” din Cluj-Napoca. Aceste lucrări preced reparațiile care se vor executa la infrastructura și suprastructura pasajului. Astfel, Primăria Cluj-Napoca a anunțat că la partea superioară a pasajului vor fi refăcute în totalitate calea, hidroizolația, bordurile și trotuarele existente. De asemenea, fațada pasajului va fi modernizată complet. Astfel, sistemul arhitectural va fi alcătuit din plăci de aluminiu eloxat pe o structură metalică, ancorată în elementele armate de beton ale pasajului. Parapetul pietonal va fi compus din aceleași tipuri de lamele din aluminiu și panouri din tablă plană perforată.

De asemenea, va fi modernizat iluminatul public din zonă și va fi instalat sistem de supraveghere video. Fațada va avea un sistem de iluminat modern.

Pasajul asigură legătura între cartierele Grigorescu și Mănăștur.

Ordinul de începere pentru lucrările de modernizare a pasajului denivelat „Nod N” a fost dat luni, 18 februarie. Pasajul reprezintă una dintre principalele căi de acces în municipiul Cluj-Napoca dinspre Oradea și asigură legătura între cartierele Grigorescu și Mănăștur.

La finalizarea lucrărilor pasajul va avea 51,3 m lungime și următoarele:

● partea carosabilă – 18,50 m lățime;

● pistă de bicicliști de 2 m lățime pe partea dreaptă;

● trotuare de 1.30 m lățime pe partea dreaptă, respectiv de 1 m lățime pe partea stângă.

Pe perioada de execuție circulația nu va fi închisă, vor exista doar restricții de circulație pe sensuri, va fi asigurată circulația pietonală și se va lucra sectorial.

Valoarea totală a investiției este de peste 6.000.000 lei fără TVA.

Lucrările vor fi realizate de către SC Diferit SRL, iar termenul de execuție este de nouă luni de zile.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] cu luna august, circulația pe Podul N – pasajul denivelat „Nod N” – a fost redeschisă pe toate benzile de circulație rutieră. Pasajul reprezintă una dintre […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x