EvenimenteLifestyleŞtiri

Oscar 2019: Rami Malek, favoritul publicului, a câștigat premiul pentru cel mai bun actor; Olivia Colman, cea mai bună actriță

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Noaptea cea mare a filmului tocmai s-a încheiat. Cea de-a 91-a ediție a galei de decernare a Premiilor Oscar a reunit la Hollywood reprezentanții de seamă a celei de-a șaptea arte.

Cei mai buni artiști, care au adus emoție în sălile de cinema din toată lumea, au fost celebrați în această noapte la Oscar 2019.

Premiul pentru cel mai bun film a fost câștigat de Green Book.

Povestea din această realizare cinematografică este inspirat din fapte reale. Pe lângă marele premiu, filmul a mai câștigat și Oscarul pentru cel mai bun scenariu original. De asemenea, Green Book i-a adus Mahershala Ali premiul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar.

Premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal a fost câștigat de Rami Malek.

Actorul a câștigat marele premiu pentru interpretare masculină cu rolul jucat în filmul Bohemian Rhapsody. El a reușit să facă un rol de zile mari, intrând în pielea lui Freddy Mercury, solistul trupei Queen. Actorul s-a pregătit intens pentru acest rol, luând inclusiv lecții de muzică și de mișcare scenică. Filmul Bohemian Rhapsody a mai câștigat în această noapte și alte premii Oscar, pentru cel mai bun montaj, cel mai bun montaj de sunet și cel mai bun mixaj de sunet.

Premiul pentru cea mai bună actriță într-un rol principal a fost câștigat de Olivia Colman.

Actrița a câștigat marele premiu pentru interpretare feminină cu rolul jucat în filmul The Favourite. Felul în care ea a reușit să joace rolul reginei Ana a convins criticii se film să-i acorde această distincție. Pentru a fi cât mai credibilă, Olivia Colman s-a îngrășat pentru acest rol cu 15 kilograme.

Premiul pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar a fost câștigat de Regina King.

Actrița a convins criticii și publicul cu rolul pe care l-a avut în filmul If Beale Street Could Talk.

Roma (producție Mexic) a câștigat premiul pentru cel mai bun film străin.

Unul dintre cele mai apreciate filme străine din anul care a trecut a fost Roma. Inedit la această realizare cinematografică mexicană este și faptul că actrița din rolul principal nu mai jucase niciodată într-un film. Ea a fost și nominalizată la categoria cea mai bună actriță într-un rol principal. Pe lângă cel mai bun film străin, Roma i-a adus distincția de cel mai bun regizor lui Alfonso Cuaron. De asemenea, Roma a câștigat premiul pentru cea mai bună imagine.

Black Panther, Vice, Lady Gaga și Bradley Cooper, premiați la Oscar 2019.

O prezență specială la Oscar 2019 a fost Lady Gaga, nominalizată la categoria cea mai bună actriță, pentru rolul din filmul A Star Is Born. Ea a interpretat alături de Bradley Cooper piesa Shallow, care a câștigat premiul pentru cea mai bună melodie originală.

Filmul Black Panther a fost câștigător la mai multe categorii: cea mai bună scenografie, cea mai bună coloană sonoră și cele mai bune costume.

Vice, filmul în care Christian Bale face din nou un rol excepțional, a fost premiat la categoria cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură.

Premiul Oscar pentru cele mai bune efecte vizuale a fost câștigat de filmul First Man.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x