Lucrări de modernizare pe Drumul Bistriței; Bonțida – Borșa – Vultureni – Așchileu

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Două tronsoane ale DJ 109, din satul Răscruci și din comuna Așchileu, urmează să fie modernizate.

O parte din Drumul Bistriței, cuprins între Bonțida, Borșa, Vultureni și Așchileu, urmează să intre în lucrări de modernizare. În acest sens, Consiliul Județean Cluj a anunțat în luna februarie faptul că a fost emis ordinul de începere a lucrărilor pe drumul județean DJ 109.

● Pe primul din cele două loturi ale drumului, urmează a fi modernizat un sector în lungime de peste 20 km. Astfel, tronsonul cuprins între kilometrii 0+000 și 20+786 va beneficia de lucrări de modernizare. Acest sector din DJ 109 pornește din satul Răscruci – intersecția cu DN1C, traversează comuna Borșa și ajunge până în localitatea Vultureni.

● Al doilea lot de drum are o lungime de peste 11 km, între kilometrii 20+786 și 31+976. Execuția lucrărilor va începe din dreptul localității Fodora, comuna Așchileu, până la limita cu județul Sălaj.

Valoarea totală a lucrărilor în zona Bonțida, Borșa, Vultureni și Așchileu este de peste 45.000.000 lei fără TVA, plus alte cheltuieli, în cuantum de 670.000 lei.

Valoarea totală a lucrărilor de modernizare este de 45.151.648,11 lei fără TVA, a anunțat forul administrativ județean. La această sumă se adaugă și contravaloarea prestării serviciilor de asistență tehnică – dirigenție de șantier, în cuantum de circa 670.000 lei.

Lucrările vor fi realizate de SC Diferit SRL pe lotul nr. 1, respectiv de Asocierea Dacia Asphalt SRL – Dacia Faber SRL pe lotul nr. 2, termenul de execuție al acestora fiind de maxim 24 de luni.

Pe lângă asfaltare, pe traseul comunelor Bonțida, Borșa, Vultureni și Așchileu, vor fi construite și trotuare, stații de autobuz și parcări.

Pei cei aproximativ 32 de km ai DJ 109, respectiv zona Bonțida,  Borșa, Vultureni și Așchileu, vor fi realizate următoarele lucrări de modernizare:

● Așternerea de covoare asfaltice pe întreaga lungime a sectorului;

● Amenajarea a 2.256 mp de trotuare;

● Construirea a 25 de stații de autobuz;

● Construirea a 18 parcări;

● Vor fi refăcute semnalizările rutiere, vor fi achiziționate celule fotovoltaice pentru iluminarea trecerilor de pietoni, vor fi montați peste 7.500 metri de parapeți metalici și pietonali.

● Se vor executa și alte lucrări ce privesc amenajarea de poduri și podețe, realizarea accesului la proprietăți private și publice etc.

Drumul județean DJ 109 face parte din Traseul Regional Transilvania de Nord – „Drumul Bistriței”, proiect european finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Acesta vizează reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere de importanță regională din proximitatea rețelei europene de transport TEN-T. 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x