Prezentare de tehnologii smart la dezbaterea „Eco Viti Smart”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
O dezbatere pe tema viticulturii inteligente, ”Eco Viti Smart”, va avea loc la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca (USAMV).

Miercuri, 6 martie 2019, la USAMV Cluj-Napoca, în clădirea Centrului de Cercetare pentru Biodiversitate, va avea loc reuniunea ”Eco Viti Smart”. La reuniune, între orele 10:00 – 14:00, vor avea loc dezbateri pe tematica viticulturii ecologice inteligente. De asemenea, studenții, profesorii și viticultorii prezenți, vor putea urmări prezentarea unor tehnologii smart, cu drone conectate.

O firmă italiană va prezenta tehnologii smart, cu drone conectate la un sistem informatic de analiză și interpretare rezultate.

Agenda evenimentului conține în prima parte o prezentare a unei tehnologii Smart, cu aplicatii în viticultură, de către un producător din Italia. Tehnologia realizează un diagnostic al bolilor, al carențelor în macroelemente și microelemente, respectiv gestiunea on-line a sistemului de irigație. Toate acestea se fac prin intermediul unor drone conectate la un sistem informatic de analiză și interpretare rezultate.

După prezentarea tehnologiei de către producător va urma o dezbatere care vizează identificarea priorităților de cercetare potențiale.

Cadre didactice, studenți și viticultori din zonă sunt așteptați la eveniment.

La eveniment vor fi prezenți viticultori din județe limitrofe, peste 25 de studenți, precum și cadre didactice. Organizatorul reuniunii este Conf. dr. Avram Fițiu, de la Facultatea de Agricultură, Disciplina de Certificarea și controlul calității produselor.

Întâlnirea de miercuri, de la USAMV Cluj-Napoca, are loc în vederea punerii bazelor unui consorțiu de cercetare, pe tematica viticulturii ecologice inteligente, în cadrul Programului European ”Orizont 2020”.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x