Lifestyle

Film – Vicele; Vice – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Vice, tradus în românește Vicele, este o dramă, un film biografic presărat cu momente de comedie.

Vicele este un film inspirat din viața și cariera unuia dintre cei mai puternici oameni politici contemporani, Dick Cheney. Pe lângă o poveste interesantă, filmul beneficiază și de prezența lui Christian Bale, unul dintre cei mai talentați actori de la Hollywood.

Din distribuția filmului fac parte: Christian Bale, Amy Adams, Steve Carell, Sam Rockwell, Alison Pill, Eddie Marsan, Justin Kirk, LisaGay Hamilton, Jesse Plemons. Adam McKay semnează regia.

sursa video: youtube
Dick Cheney este redat în Vicele ca un personaj care poate fi ușor de urât, dar în același timp este prezentată și o parte a lui mai umană, care-l face ușor de simpatizat.

Vicele este o dramă politică inspirată din viața și cariera fostului vicepreședinte al Statelor Unite ale Americii, Dick Cheney. În contextul prezentării vieții unuia dintre cei mai influenți oameni care au populat scena politică recentă, acest film aruncă o privire și asupra evenimentelor istorice contemporane. Perioada redată în Vicele este una de maximă importanță, având în vedere faptul că deciziile și acțiunile întreprinse atunci au încă ecou și se răsfrâng asupra a tot ceea ce se întâmplă în prezent. Dick Cheney este redat aici ca un personaj care poate fi ușor de urât, dar în același timp este prezentată și o parte a lui mai umană, care-l face ușor de simpatizat. Realizatorii au știut să îmbine latura dură a omului politic necruțător, cu latura caldă și loialitatea familistului convins. De altfel, de la bun început este scoasă în evidență influența femeii iubite asupra carierei de succes a personajului. Dick Cheney este exemplul perfect pentru zicala ce spune că în spatele oricărui bărbat de succes se află o femeie puternică.

Christian Bale este și de această dată excepțional, el reușind să facă un rol de zile mari.

Înainte de imagine, sunet ori poveste, trebuie amintită distribuția din Vice. Filmul beneficiază de prezența unor actori recunoscuți pentru talentul lor și pentru carierele de succes. În fruntea lor este nimeni altul decât Christian Bale. Actorul este recunoscut ca fiind total dedicat rolurilor pe care le interpretează. El reușește de fiecare dată să facă schimbări extraordinare aspectului exterior, pentru a se integra perfect în rol. Nici de această dată nu a făcut excepție, Christian Bale fiind vag recognoscibil. El face și de această dată un rol memorabil.

Imaginile de arhivă inserate în punctele cheie din poveste aduc un plus de autenticitate.

Imaginea din Vicele este bună și interesantă. Având în vedere că este un film în care predomină dialogul, realizatorii au apelat la o serie de efecte care sporesc dinamismul. Scurte cadre cu acțiuni violente sau calme dar sugestive sunt introduse pe tot parcursul filmului. De asemenea, imagini de arhivă inserate în puncte cheie din poveste aduc un plus de autenticitate. Pe lângă toate aceste aspecte tehnice, decorurile sunt bine realizate și amintesc de perioada menționată.

Dialogurile care preced sau urmează unor faze mai dinamice sunt de efect.

Acțiunea este aici sub forma unor scene scurte. De cele mai multe ori, acestea par mai degrabă imagini de arhivă. Acest aspect le face mai puternice ca impact emoțional și vizual. Nu doar imaginea reușește să aibă un efect puternic asupra celor din sala de cinema, ci și dialogurile care preced sau urmează unor faze mai dinamice.

Vicele merită văzut la cinema, atât pentru calitatea artistică cât și pentru lecția de istorie contemporană.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x