Centru Expozițional și amenajare tip Park & Ride, lângă aeroportul din Cluj-Napoca

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Centru Expozițional nou, alături de o zonă de Park & Ride, urmează să fie construit lângă aeroportul din Cluj-Napoca.

Un Centru Expozițional Internațional și o zonă de Park & Ride vor fi amenajate în zona aeroportului clujean. Consiliul Județean Cluj a anunțat un nou pas în vederea începerii efective a construcției. Astfel, președintele forului administrativ județean, Alin Tișe, a semnat documentația topografică pentru Studiul de Fezabilitate și Planul Urbanistic Zonal pentru obiectivul de investiții „Centru Expozițional și Park & Ride”.

Suprafața totală destinată noului Centru Expozițional și parcării este de 42.75 ha și se află în intravilanul municipiului Cluj-Napoca.

Măsurătorile topocadastrale aferente investiției au fost realizate pe un amplasament în suprafață totală de 42.75 ha, din intravilanul municipiului Cluj-Napoca.

Centrul Expozițional Internațional va fi edificat în formă modulară. Consiliul Județean Cluj a anunțat că banii necesari vor fi asigurați prin bugetare multianuală, din fonduri proprii. Perimetrul alocat efectiv investiției va avea o suprafață de aproximativ 12 ha, acesta fiind foarte aproape de Aeroportul Internațional “Avram Iancu“ și în imediata vecinătate a viitoarei centuri metropolitane.

În ceea ce privește facilitatea „Park & Ride”, aceasta va ocupa o suprafață de peste 30 de ha, principalul ei scop fiind acela de a decongestiona traficul prin reducerea numărului de autovehicule aflate în circulație în interiorul municipiului. Investiția urmează să fie realizată de Consiliul Județean Cluj împreună cu Primăria Cluj-Napoca. Aceasta mai prevede amenajarea de stații pentru mijloacele de transport în comun și bike sharing, respectiv realizarea accesului auto și pietonal cu dotările și infrastructura aferentă.

Obiectivul de investiții „Centru Expozițional și Park & Ride” urmează să fie edificat la intrarea în municipiul Cluj-Napoca, în proximitatea Aeroportului Internațional “Avram Iancu“.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x