Lucrări la drumul județean DJ 161C din zona Iclod – Aluniş

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Lucrările de reabilitare și modernizare, desfășurate anul trecut pe drumul județean DJ 161C Iclod –Aluniş, au fost reluate.

Consiliul Judeţean Cluj a anunțat faptul că pe drumul județean DJ 161C Iclod – Aluniş – Corneni se desfășoară lucrări de modernizare şi reabilitare. Acestea vin în continuarea celor demarate anul trecut.

În această fază a proiectului se lucrează pe sectorul de drum Iclod – Aluniş. Astfel, este vizat un sector în lungime de 10.3 kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 10+300.

Lucrarea actuală prevede și realizarea de acostamente, marcaje şi semnalizare rutieră.

Lucrările au demarat prin decolmatarea și betonarea coronamentelor la podețele cu diametrul de 800 de mm, montarea podețelor cu diametrul de 1.000 mm și executarea de șanțuri de pământ.

În perioada următoare operațiunile vor intra în etapa complexă de așternere a stratului de piatră și, mai apoi, de așternere a celor două straturi de asfalt, respectiv binder și strat de uzură. Având drept scop reabilitarea căii de rulare, în profunzimea drumului, începând de la fundaţie și până la aşternerea celor două straturi de asfalt, investiția prevede și realizarea de acostamente, marcaje şi semnalizare rutieră.

Sectorul de drum Aluniş – Corneni, în lungime de 2.7 kilometri, a fost integral asfaltat în cursul anului trecut.

Consiliul Județean Cluj a precizat că în cadrul aceluiași proiect de investiții, sectorul de drum Aluniş – Corneni, în lungime de 2.7 kilometri, de la kilometrul 10+300 până la kilometrul 13+000, a fost integral asfaltat în cursul anului trecut. Modernizarea şi reabilitarea acestui drum judeţean va asigura cetăţenilor din zonă un acces rapid la drumul naţional DN 1C, prin localitatea Iclod, şi, mai departe, pe direcţiile Cluj-Napoca şi Gherla – Dej.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x