Lifestyle

Film – Ucide-i cu sânge rece; Cold pursuit – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Cold pursuit, tradus în românește Ucide-i cu sânge rece, este o dramă, un thriller presărat cu numeroase momente de acțiune.

Ucide-i cu sânge rece este un film din care nu lipsește acțiunea, personajele clasice care reprezintă binele și răul, toate într-un decor special, extrem și de o frumusețe glacială.

Din distribuția filmului fac parte: Liam Neeson, Laura Dern, Tom Bateman, Emmy Rossum, Julia Jones, Micheal Richardson, Michael Eklund, Bradley Stryker, Domenick Lombardozzi. Hans Petter Moland semnează regia.

sursa video: youtube
Liam Neeson joacă în Ucide-i cu sânge rece tipul de rol care l-a consacrat și pentru care este apreciat de public.

Ucide-i cu sânge rece este un film marca Hollywood, cu Liam Neeson în tipul de rol care l-a consacrat și care i se potrivește ca o mănușă. Și aici, la fel ca în alte producții de succes în care actorul este protagonist, au loc o serie de evenimente spectaculoase. Liam Neeson, consacrat în filme de acțiune, este și aici eroul care în urma unei mari suferințe se schimbă total. El reușește să se adune și să ducă la îndeplinire un plan de răzbunare împotriva celor care reprezintă răul întruchipat.

Muzica și efectele sonore din film sunt speciale și contribuie la un rezultat final neașteptat.

Ceea ce iese în evidență încă de la început, în afară de Liam Neeson, este coloana sonoră. Muzica și efectele sonore sunt toate de efect. La Ucide-i cu sânge rece se poate remarca pe tot parcursul importanța acordată acestui aspect. Discrepanța dintre muzică și decor, sau dintre momente cheie și efecte sonore, fac din film unul ciudat. O stare de straniu apare uneori, prin folosirea unei muzici neașteptate, sau prin lipsa totală a muzicii. Cu toate acestea, firescul din toate acțiunile extraordinare reușesc să creeze iluzia de realism și plauzibil.

Ucide-i cu sânge rece are parte de elemente originale și scene de violență.

Acțiunea din film este intensă în momentele cheie. Violența pare foarte reală. Scenele sângeroase nu sunt deloc plăcut de urmărit. Cu toate acestea, toate sunt relativ scurte, seci și eficiente. În plus, violența și urmările ei sunt marcate prin introduceri ale personajelor. Acest element este foarte original și aduce o notă de dinamism. Prin aceste scurte întreruperi totul pare mai organizat iar povestea capătă mai multă claritate.

Ceea ce face ca povestea să fie palpitantă și demnă de urmărit este evoluția personajului principal.

Liam Neeson este și în Ucide-i cu sânge rece eroul care rămâne în amintire. Chiar dacă evenimentele care au loc în acest film sunt extraordinare, personajul principal începe prin a fi un cetățean exemplar, un stâlp al societății. Ceea ce face ca povestea să fie palpitantă și demnă de urmărit este evoluția personajului principal, care arată că în situații limită oricine poate trece dincolo de limita care desparte binele de rău. De remarcat în film mai este și Tom Bateman, personajul negativ, bine construit și prezența, pentru puțin timp, a talentatei actrițe Laura Dern.

Ucide-i cu sânge rece este un film pentru cei care-l iubesc pe Liam Neeson. De asemenea, este un spectacol vizual interesant și plăcut de urmărit, mai ales de cei care apreciază natura și fenomenele extreme.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x