Evenimente

Horia Brenciu, despre repetițiile la „My Fair Lady”: „Mă trezesc cu ariile, mă culc tot cu ariile, le visez, iau masa eu ele”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Horia Brenciu va putea fi urmărit peste câteva zile în spectacolul „My Fair Lady”.

În câteva zile, Horia Brenciu va putea fi văzut în povestea florăresei Elizei Doolittle și a profesorului fonetician Henry Higgins. Personajele vor prinde din nou viață pe scena sălii Epika, de la Grand Cinema & More în Băneasa Shopping City.

Fie că este vorba despre interpretarea muzicală, despre actorie sau despre mișcare scenică, „My Fair Lady” înseamnă pentru artiști multe ore de repetiții, fiecare scenă disecată în amănunt și multă precizie. După cum descriu chiar ei această perioadă, acum se bucură de ultimele interacțiuni în sala de repetiții, de munca depusă, dar și de momente de umor involuntar născut din interacțiunea cu colegii.

Horia Brenciu, una dintre noutățile acestui sezon, spune că s-a simțit privilegiat de propunerea de a-l interpreta pe morocănosul fonetician britanic și în ultimele luni a muncit foarte mult, atât alături de colegi și de regizorul Răzvan Ioan Dincă pentru a prinde toate nuanțele personajului, dar și acasă, unde profesorul Higgins a devenit parte din familia sa.

Despre repetițiile pentru spectacol, Horia Brenciu spune: „Mă trezesc cu ariile, mă culc tot cu ariile, le visez, iau masa eu ele”.

„Mă trezesc cu ariile, mă culc tot cu ariile din My Fair Lady! Le visez, iau masa eu ele, fac duș cu ele, numai la ele mă gândesc. Copiii mei știu că atunci când tata se ceartă singur, în camera lui, își repetă doar rolul. De când mi s-a oferit partitura asta, n-am mai lăsat script-ul din mână, asta și pentru că mi-am dorit să ajung la nivelul artistic al colegilor mei: Adrian Nour, Ernest Fazekas, Irina Baiant, Ana Maria Georgescu, Anca Țurcașiu și mulți alții… Pe lângă asta, exigența lui Răzvan Ioan Dincă, regizorul producției, este proverbială. Și dacă mai adaug și discuțiile muzicale pe care le am cu Daniel Jinga, ei bine, am tot atâtea motive să încerc să mă autodepășesc”. În plus, el vorbește și despre faptul că între el și Anca Țurcașiu, care o interpretează pe mama lui, există multe momente amuzante de fiecare dată. Totusi, „Trebuie să recunosc că ipostaza de mamă din „My fair lady” este o provocare atât pentru ea, cât și pentru mine. Încă de la prima repetiție, personajul dnei Higgins i-a ieșit perfect Ancăi. Sper să fie la fel de incitant și pentru spectatori și îi invit pe toți să ia parte la această frumoasă poveste a noastră, începând din 21 martie”, încheie artistul.

Oana Rusu povestește că s-a distrat foarte mult la repetiții alături de colegii ei, mai ales la scena în care Eliza vine acasă la Higgins.

Doamna Pearce este interpretată de actrița Oana Rusu, care spune despre menajera profesorului Higgins că o iubește pentru perseverența ei, pentru înțelepciune, pentru calm și, mai ales, pentru umor. „Cred că fără un simț al umorului bine conturat, aceasta doamnă nu ar fi rezistat lângă profesorul Higgins”, inclusiv în demersul său de a o schimba pe Eliza dintr-o florăreasă într-o adevărată lady. Pentru ea, participarea la acest musical este o experiență minunată și, cel mai dificil este „să nu cânți mereu… Sunt arii care pur și simplu îți rămân în minte o zi întreagă. Cel mai frumos este să participi la repetițiile colegilor și să înveți cât poți de mult de la regizor și de la colegi!”.

Oana povestește că s-a distrat foarte mult la repetiții alături de colegii ei, mai ales la scena în care Eliza vine acasă la Higgins. „Doamna Pearce e amuzată de această și râde mult în scena asta. Ei bine, din râsul ei totuși reținut am trecut într-un adevărat hohot de râs, de nu mai puteam să-mi dau replicile. Așa că Higgins a spus și replicile mele și tot în hohote de râs am ieșit din scenă.”

„E interesant procesul de reluare, de aducere aminte a unui spectacol ce nu s-a jucat de vreo trei ani.” spune Adrian Noir.

Adrian Nour care, alături de Ernest Fazekas, redevine colonelul Pickering în „My Fair Lady” după o pauză de trei ani precizează că noile spectacole vor aduce și noutăți de interpretare. „E interesant procesul de reluare, de aducere aminte a unui spectacol ce nu s-a jucat de vreo trei ani. Avem și oameni noi în distribuție și, cumva, se recreeaza totul acum. E o atmosferă bună, ne știm toți cu toții pentru că ne-am mai întâlnit și în alte proiecte. Descoperim lucruri noi despre personaje, despre situațiile scenice, coregrafiile sunt îmbogățite, s-au schimbat și unele costume…”, adaugă Adrian.

Care sunt aceste schimbări și ce alte surprize mai conține musicalul „My Fair Lady” vor putea fi aflate de spectatori în cursul acestei săptămâni. Cele șase spectacolele se vor juca astfel: joi, 21 martie, de la 20:00; vineri, 22 martie, de la 20:00; sâmbătă, 23 martie, de la 15:00 și de la 20:30; duminică, 24 martie, de la 15:00 și de la 20:30.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] producții private de musical din România, revine în atenția publicului spectator cu o nouă reprezentație. Aceasta este programată pe 2 octombrie, la Sala Palatului, de la ora […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x