Aproape 80 de produse ale studenților USAMV Cluj-Napoca, la PRO INVENT 2019

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Aproape 80 de proiecte ale studenților și cadrelor didactice de la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor, din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca (USAMV Cluj) vor fi prezentate publicului și specialiștilor la Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii PRO INVENT 2019.

Printre lucrările studenților USAMV Cluj, care vor fi prezentate la Salonul PRO INVENT 2019 se numără: chipsuri de sfeclă de zahăr, praline imprimate 3D, cremă tartinabilă din semințe de cânepă, iaurt lapte de capră sau cârnați de porc cu adaos de turte de măsline.

Reuniunea programată între 20 – 22 martie 2019, la BT Arena, va aduce în prim-plan peste 350 de invenţii din variate domenii ale ştiinţei şi tehnicii, inclusiv din cadrul ingineriei alimentare, iar între participanți se numără universităţi, institute, centre şi staţiuni de cercetare, firme, asociaţii ale inventatorilor sau persoane fizice din ţară şi din străinătate.

Studenții USAMV Cluj, mai precis de la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor, se vor prezenta cu 77 de proiecte, între care se numără rețete originale.

Studenții USAMV Cluj, mai precis de la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor, se vor prezenta cu 77 de proiecte, între care se numără, din nou, rețete originale, cum ar fi: chipsuri de sfeclă de zahăr, praline imprimate 3D umplute cu cremă îmbunătățită cu pudră de ceai verde și ceai negru, supliment alimentar încapsulat din miere cu coacăze și zer, cremă tartinabilă raw-vegană din semințe de cânepă, cu adaos de coloranți naturali, iaurt din lapte de capră îmbogățit cu microcapsule de aronia, humus cu sfeclă roșie sau turtă dulce din făină de secară cu adaos de prune uscate, precum și produse cosmetice, între care amintim crema hidratantă împotriva petelor pigmentare.

Spre deosebire de edițiile anterioare ale Salonului PRO INVENT, proiectele studenților USAMV Cluj vor fi împărțite în două zile de expoziție, în 20 și 21 martie.

Salonul PRO INVENT 2019 își va deschide porțile miercuri, 20 martie, la ora 12:00, la BT Arena. De asemenea, în 21 martie, între orele 14:00 – 16:30, în aceeași locație, specialiști din cadrul USAMV Cluj vor participa la workshop-ul ”Helthcare Innovation”, alături de EIT Health, Universitatea ”Babeş-Bolyai”, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Haţieganu” și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Programul de vizitare al salonului este următorul: 20 martie – orele 12:00 – 18:00; 21 martie – orele 10:00 – 18:00 și 22 martie – orele 10:00 – 14:00. În 22 martie, de la ora 12:00, va avea loc festivitatea de premiere a proiectelor din cadrul PRO INVENT 2019.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x