EvenimenteŞtiri

PRO INVENT 2019 și-a deschis porțile

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Miercuri, 20 februarie, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii, PRO INVENT 2019, și-a deschis porțile.

Reprezentanți de la mai multe universități de top, din România și din afară, au ținut scurte discursuri la deschiderea oficială a Salonului Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii, PRO INVENT 2019. Tinerii inventatori prezenți la eveniment au primit povețe și încurajări de la profesorii cu experiență.

Invențiile din cadrul PRO INVENT 2019, organizat de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) vor putea fi vizitate până vineri, 22 martie. Programul complet al evenimentului poate fi consultat AICI.

Ediția a XVII-a a salonului de inventică marchează și o premieră. Astfel, au fost expuse lucrările de pictură și fotografie pe calculator ale studenților de la specializarea Arte Plastice și Decorative din cadrul Facultății de Litere, Centrul Universitar Nord din Baia Mare.


Studenții de la universitatea organizatoarea au venit și în acest an cu propuneri pentru dezvoltarea unor tehnologii inovatoare.

Primele standuri de la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca găzduiesc invențiile studenților din cadrul UTCN. De la aplicații pentru părinți, care vor putea afla în viitor de ce plâng bebelușii, până la tehnologii destinate industriei, toate beneficiază de prezența în stand a celor care le-au creat. Foarte comunicativi, inventatorii de la PRO INVENT sunt deschiși discuțiilor și răspund întrebărilor celor interesați de creațiile lor.

Și în acest an, studenții de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca (USAMV), au avut tot timpul standurile asaltate se vizitatori. Produsele sărate sau dulci inventate de studenți sunt realizate din tot felul de ingrediente, care mai de care mai interesante și exotice. Frumos amenajate și colorate, vitrinele pline de eșantioane ale studenților USAMV îi așteaptă pe vizitatori și zilele următoare.

Pe lângă standurile care aparțin universităților din Cluj și a celor invitate din afară, o serie de surprize pot fi întâlnite la salon, pentru cei dispuși să viziteze pe îndelete toate standurile de la eveniment.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x