De interesŞtiri

Act normativ pentru prelungirea termenului de depunere a Declarației Unice și a Formularului 230

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Termenul de depunere a Declarației Unice și a Formularului 230 va fi extins până la data de 31 iulie 2019, a anunțat Ministerul Finanțelor Publice.

Un nou proiect de act normativ, depus de Ministerul Finanțelor Publice (MFP), prevede extinderea până la 31 iulie 2019 a termenului până la care contribuabilii, persoane fizice, trebuie să depună anumite declarații fiscale.

Astfel, potrivit noului act normativ, Declarația Unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale va putea fi depusă până în 31 iulie 2019. De aceeași prelungire va beneficia şi Formularul 230 „Cerere privind destinația sumei reprezentând 2% sau 3.5% din impozitul anual pe veniturile din salarii și din pensii”. Tot până la 31 iulie 2019 se extinde și termenul pentru plata impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale obligatorii, datorate de persoanele fizice, în situațiile reglementate de Codul fiscal.

Contribuabilii care au depus până la 31 iulie 2018 Declarația Unică beneficiază de o bonificație de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 și plătit integral până la 31 iulie 2019. Conform MFP, bonificația se acordă corespunzător și pentru contribuțiile sociale datorate potrivit legii.

Proiectul de act normativ conține și o serie de modificări necesare pentru buna desfășurare a Campionatului European de Fotbal 2020.

Declarația se completează și se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România şi/sau din străinătate, și de cele care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii.

Declarația Unică se depune online, atât prin intermediul Spațiului Privat Virtual (SPV), pe baza de nume utilizator și parolă, sau cu certificat digital calificat, cât și prin intermediul portalului e-guvernare.ro.

De asemenea, proiectul de act normativ conține o serie de modificări necesare pentru buna desfășurare a Campionatului European de Fotbal 2020.

Proiectul de act normativ este publicat pe site-ul MFP la rubrica Transparență decizională.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] estimată a contractului este de 1.485.000 lei. Termenul limită de depunere a ofertelor este 19 august 2019. În ceea ce privește alegerea […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x