EvenimenteŞtiri

Elementum Young Creators – Cum se face un festival? De la idee, până la implementare.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Cum se face un festival? De la idee, până la implementare și ,,împachetare”. La această întrebare pot afla răspunsul tinerii pasionați de organizarea de evenimente, dacă participă la Elementum Young Creators.

Elementum Young Creators este un program de educație experiențială organizat de Elementum Festival în parteneriat cu Mădălina Hodorog.

Organizatorii noului festivalul, desfășurat între 21 și 23 iunie 2019, în județul Cluj, la Complex Lac Luncani, au anunțat noi proiecte în cadrul evenimentului.

Elementum Young Creators se adresează tinerilor de clasa a 11-a, care au ocazia să experimenteze, de la un capăt la celălalt, organizarea unui festival. Astfel, în perioada 18 aprilie – 27 iunie ideile tinerilor vor fi puse în practică. Acest program de educație experiențială este ghidat de trainerul Mădălina Hodorog. Liceenii vor genera și testa idei, vor ,,brainstorming”-ui și vor programa, împreună cu echipa Elementum, activități din cadrul festivalului, vor putea să dobândească sau să-și șlefuiască abilitățile de negociere și de vânzare, cele de comunicare și de organizare, prin acțiuni directe cu parteneri și sponsori. Mai pe scurt spus, vor descoperi tainele din spatele organizării unui festival național. Activitățile vor fi de grup, joc sau brainstorming, pentru a le dezvolta competențele necesare în organizarea unor momente cu adevărat inedite.

Tinerii vor participa la 10 sesiuni de training, pentru a ajunge să cunoască toate aspectele din spatele organizării unui festival.

Organizatorii festivalului caută 15 elevi de clasa a 11-a, curajoși, creativi și iubitori de evenimente. Aceștia vor participa la 10 sesiuni de training, ce îi va ajuta să cunoască toate aspectele din spatele organizării. Și, la final, tot ei sunt cei care vor pune în practică ideile născocite.

Înscrierile la programul de educație experiențială Elementum Young Creators se fac până luni, 15 aprilie.

Înscrierile se fac până în 15 aprilie, prin completarea unui formular online.

Participarea pe toată perioada programului este gratuită, iar organizatorii au anunțat că acoperă și toate cheltuielile legate de cazare, mâncare și drum pe perioada festivalului.

Mădălina Hodorog este promotorul educației non-formale în rândul comunităților, doctorand și cadru didactic asociat în cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din Cluj-Napoca.

Mădălina este doctorand și cadru didactic asociat în cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din Cluj-Napoca. Tot acolo este și trainer în cadrul UBB Radio Online.

Abilitățile de organizare și strategie le-a dobândit în cei șase ani ca Event Manager, unde a coordonat proiecte naționale și internaționale, precum The Woman Leadership Conference, TeCOMM eCommerce Conference&Expo și ArchiTECHture.

DJ Project, Andra Gogan și Arpy & Zip Band țin capul de afiș la Elementum festival.

Timp de trei zile, cadrul natural feeric desfășurat pe 20 de hectare va fi gazda Elementum, eveniment dedicat întregii familii, indiferent de vârsta membrilor săi.

DJ Project, Andra Gogan și Arpy & Zip Band țin capul de afiș la Main Stage, iar spectacole de magie, piese de teatru și alte surprize antrenante îi vor ține în priză pe copii la Kids Stage (scena pentru copii). Adulții vor avea și ei activități individuale și de echipă: pline de adrenalină – în aer sau în/pe apă (salturi cu parașuta, zboruri de agrement, competiții pe lac etc.), sau mai…”liniștite” – pe pământ și în/cu foc zise și ”slow food cooking”, dar și jocuri de încins spiritul competitiv – mașinuțe, bărcuțe și avioane teleghidate. Pe scurt, jocuri, ateliere și competiții. Pe lângă toate acestea, vor fi și zone de Food&Drinks, Chill&Relax, Mother&Care, precum și o zonă mare de camping cu toate facilitățile necesare.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x