Lifestyle

Film – Hotel Mumbai; Hotel Mumbai – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Hotel Mumbai este un thriller plin de acțiune, o dramă captivantă, inspirată din fapte reale.

Filmul Hotel Mumbai aduce în prim-plan un episod dramatic din istoria recentă. În anul 2008, un grup de teroriști au atacat mai multe locații din Mumbai, India. Una dintre țintele alese a fost Taj Mahal Palace Hotel.

Din distribuția filmului fac parte: Dev Patel, Nazanin Boniadi, Armie Hammer, Jason Isaacs, Tilda Cobham-Hervey, Anupam Kher, Amandeep Singh, Suhail Nayyar, Carmen Duncan. Anthony Maras semnează regia.

sursa video: youtube
Povestea din Hotel Mumbai ține cu sufletul la gură spectatorii, de la început până la sfârșit.

Hotel Mumbai este, dincolo de a fi un film despre ororile provocate de ignoranță și extremism, un film despre curaj. Povestea ține cu sufletul la gură spectatorii, de la început până la sfârșit. Thriller-ul este cu atât mai intens cu cât se știe că întâmplările au avut loc cu adevărat. Evenimentele redate în Hotel Mumbai arată că superficialitatea și stilul de viață ostentativ sunt uneori doar o fațadă. În spatele unor personaje care par lipsite de substanță zac uneori caractere pline de un curaj care întrece orice imaginație. De asemenea, oamenii simpli, puși în fața unor evenimente neașteptate și extrem de periculoase, pot trece dincolo de frică și pot deveni adevărați eroi.

Imaginea din Hotel Mumbai este la înălțime.

Începând de la elementele vizuale care plasează povestea în locație, până la modalitatea de filmare, tot ce ține de imagine ajută mult la transmiterea poveștii. Cadrele mai scurte sunt îmbinate cu măiestrie cu cele mai lungi, pentru a imprima un dinamism special poveștii. De asemenea, scenele intense, emoționante sau pline de acțiune, sunt bine intercalate cu unele mai calme. Toate acestea creează o poveste palpitantă, care ține cu sufletul la gură publicul. Imaginea foarte mișcată în timpul unor momente pline de dinamism sporesc intensitatea și contribuie la crearea unei stări de thriller intens.

Muzică antrenantă, efecte sonore la volum mic sau liniște; toate sporesc intensitatea momentelor.

Coloana sonoră este de asemenea un element important în realizarea acestui film de acțiune. Muzica antrenantă, pusă peste scene mai intense, sau efectele sonore la volum mic, combinate cu scenele în care nu se aude niciun sunet, sporesc intensitatea momentelor. În Hotel Mumbai, muzica și imaginea construiesc pas cu pas o poveste palpitantă, plină de emoție. Dialogurile sunt destul de puține, dar ajută mult la creionarea personajelor speciale.

Povestea redă realitatea așa cum este ea. Într-o lume în care autoritățile sunt depășite de situație, cetățenii care sunt puși în fața unor fapte de o cruzime inimaginabilă reușesc să se adune, să își depășească teama firească și să devină eroi.

Toate aceste personaje curajoase au fost foarte bine construite de actorii care le dau viață. Frumoși, cu trăsături de caracter bine delimitate, toți a reușit să păstreze un aer de firesc personajelor interpretate. Dar, prin gesturile subtile și inițiativele extraordinare, au reușit să scoată la iveală omenia și trăsăturile de caracter care uimesc.

Multe dintre evenimentele redate în Hotel Mumbai par desprinse dintr-un film de groază, nicidecum din realitate.

Acțiunea din film este foarte intensă. Faptele atroce comise în acea zi par incredibile. Multe dintre evenimentele redate în film par desprinse dintr-o poveste horror, nicidecum din realitate. Pentru cei care trăiesc în zone de pace, acest film mai arată încă o dată, dacă era nevoie, faptul că ignoranța și intoleranța pot duce la fapte de o cruzime extraordinară. Dar, cu toate că acest aspect iese în evidență, cel mai mult se desprinde de aici ideea că oamenii simpli pot fi extraordinari. Ei pot depăși toate așteptările atunci când sunt puși în fața unor situații neașteptate. Curajul și dedicația, dorința de a de a ajuta semenii, fac din personajele din acest film niște repere în lumea care doar pare superficială.

Hotel Mumbai este un film care merită văzut la cinema.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x