Spectacole de teatru și parc nautic gonflabil, printre noile surprize ale Festivalului Elementum

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Spectacole ale Teatrului de Păpuși PUCK, Imaginarium sau parc nautic gonflabil Aquaglide, printre noutățile Festivalului Elementum.

Spectacole ale Teatrului de Păpuși PUCK, Imaginarium și PICIpit sunt noutățile Pământene, iar parcul nautic gonflabil Aquaglide este surpriza Acvatică a Festivalului Elementum – În ritmul familiei. Arpi&Zip Band, Țapinarii, Ministar Cluj, Mr. Nicu, Caravana Anima și Zănatec aduc spectacole ce vor aprinde Focul distracției, iar în Aer plutește adrenalina și Laser Tag Arena.

Evenimentele din cadrul Festivalului Elementum reunesc cele patru elemente primordiale ale naturii: Apă, Aer, Foc și Pământ, plus unul ”bonus”, Suflet, între 21 și 23 iunie 2019, în județul Cluj, la Complex Lac Luncani. Noutățile și surprizele transmise de organizatori se întețesc.

Din categoria ”Pământene”.

Tot cu picioarele pe pământ, dar cu mintea liberă să zburde, cei prezenți în zona Festivalului Elementum se vor putea plimba prin Imaginarium. E o zonă în care ideile circulă fără să stea la semafor, cu riscul de a se lovi de ale altor ”trecători”, dând astfel naștere la tot felul de ateliere de creație. Acestea sunt meșterite cu multă iscusință de ”omuleții” de la Lut și Lemn Creative Camps. Proiect al unor oameni plini de dragoste pentru copii, educație non-formală și informală, creativitate și viitor, acesta reunește diverse tipuri de ateliere pentru cei mici, menite să le dezvolte curiozitatea, încrederea în sine și abilitățile practice. Fiecare concept are la bază metode ce aduc în centrul atenției creativitatea, ca un pilon esențial în creșterea și dezvoltarea armonioasă a copiilor. În Imaginarium, sub un cort octogonal imens și roșu, vor fi ca ele acasă pictura, colajul, modelajul, origami-ul, jongleriile, spectacolele de tobe africane și tot ce are imaginația mai bun.

Actorii de la Teatrul de Păpuși PUCK din Cluj-Napoca se pregătesc intens pentru spectacolele pe care le vor susține în fața publicului de toate vârstele. Piesele sunt special create pentru copii, însă și adulții pot rememora, prin intermediul acestor show-uri, toate poveștile și momentele frumoase din copilărie.

Și, dacă adulților le va surâde ideea să zăbovească mai mult în lumea visării, copiii vor avea alte variante de consum a extra-super-mega energiei lor: vor avea la dispoziție, câțiva pași mai încolo, tobogane și trambuline gonflabile – în varianta gigant, pentru cei mai mari, sau în varianta mini pentru cei de până în 3 ani. Pe ultimele le puteți găsi în PICIpit, un spațiu cu voluntari supraveghetori, în care cei mai micuți dintre festivalieri pot ”trage pe dreapta” în groapa cu nisip, pot plonja în piscina cu bile, sau se pot angrena în oricare dintre activitățile special concepute pe categorii de vârstă. În imediata apropiere va fi amenajat un popas, a.k.a. Lounge Zone, cu bean-bag-uri și cafea și chill music pentru ppărinți. De asemenea, va fi amplasat în zona Festivalului și Legoland-ul Elementum, adică locul unde piesele de LEGO (sunt) Gigant(e).

Ca gâsca prin Apă.

Pentru cei mici este pregătit un întreg parc nautic gonflabil Aquaglide, care însumează un traseu format din tobogane, trambuline, catapulte și alte ”nebunii” acvatice, menite să îi amuze și să îi bucure. În tot acest timp, părinții pot participa la activități de sport&yoga chiar pe marginea lacului.

Încă o tură de spectacole de Foc.

Arpy & ZIP Band, cunoscuta trupă de cover-uri din Cluj, este printre numele de pe scena de Foc. Au luat naștere în 2014, iar de atunci sunt un tot unitar. Și asta se aude cel mai bine în spectacolele lor, care reușesc să pună în mișcare și cel mai posomorât spectator. Se lasă cu dans frenetic, cântat la unison și aplauze. Ei vor concerta duminică, 23 iunie, seara. Tot atunci vine și îndrăgita voce Disney, Andra Gogan.

Sâmbătă, înainte de DJ Project, este confirmată o nouă surpriză: Țapinarii.

Lor li se vor alătura, atât la scena mare, cât și la scena mică, Ministar Cluj , Mr. Nicu, Caravana Anima, Zănatec și mulți alții, despre care puteți afla din timp de pe pagina de Facebook a Festivalului Elementum.

De aici încolo vă lăsăm în Aer.

Noutatea din Aer vine de la jocurile atât de căutate pentru team-building-uri: laser tag-ul în aer. Spre deosebire de alte sporturi care imită lupta cu arme, acest joc nu produce nicio daună fizică și poate fi experimentat atât de persoane foarte tinere, cât și de cei mai în vârstă. Este un joc ce se poate practica de la 7 la 99 de ani, foarte asemănător cu paintball-ul, dar ce nu necesită echipament special și nu murdărește. De asemenea, în Arena Laser tag se va putea experimenta și Sumo.

Ce se mai întâmplă, profesore (de festival)?

Mădălina Hodorog a dat drumul, săptămâna trecută, la programul de educație non-formală Young Festival Creators by Elementum. Acesta este singurul din România în care liceeni au ocazia să învețe cum să organizeze chiar ei un festival, de la cap la coadă.

”Prima zi de YFC a arătat cam așa: ne-am cunoscut, ne-am împrietenit, am căutat idei și ne-am făcut curaj să le prezentăm și celorlalți. Scopul: punem împreună la cale un festival cum nu s-a mai făcut și ne distrăm! Iar rezultatele au fost uimitoare: am strâns ataât de multe idei, că în întâlnirea de săptămâna aceasta va trebui să le triem, altfel mai facem acum, pe loc, un festival.”, spune Mădălina Hodorog – ReImagine Education.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x