Film – Extrem de pervers, șocant de violent și diabolic; Extremely wicked, shockingly evil, and vile – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Extremely wicked, shockingly evil, and vile, tradus în românește Extrem de pervers, șocant de violent și diabolic, este o dramă inspirată din fapte reale.

Filmul Extrem de pervers, șocant de violent și diabolic aduce în prim-plan povestea unuia dintre cei mai infami criminali în serie din Statele Unite ale Americii.

Din distribuția filmului fac parte: Zac Efron, Lily Collins, Haley Joel Osment, Jim Parsons, Angela Sarafyan, John Malkovich. Joe Berlinger semnează regia.

sursa video: youtube
Alegerea lui Zac Efron pentru rolul principal din Extrem de pervers, șocant de violent și diabolic s-a dovedit foarte inspirată.

Zac Efron îl aduce la viață pentru o oră și jumătate pe unul dintre cei mai cunoscuți criminali în serie. Acesta a înspăimântat ani de zile americanii, prin natura crimelor extrem de violente pe care le-a comis. De asemenea, după ce a fost prins, a atras atenția și datorită felului în care arăta, demonstrând încă o dată că aparențele pot să înșele grav. Alegerea lui Zac Efron pentru acest rol s-a dovedit foarte inspirată. Actorul face un rol de zile mari. El este foarte credibil și reușește să creeze o mască zâmbitoare și zeflemitoare. În același timp, are și momente în care știe să scoate la iveală un soi de răceală care dă fiori. Personajul pe care îl interpretează reușește să-i păcălească pe ceilalți prin imaginea pe care și-a construit-o. La acest aspect, în film, contribuie și povestea de iubire bine spusă. Chimia dintre Zac Efron și Lily Collins este interesantă. Acest aspect contribuie la apariția unor scene care pot crea impresia de firesc și normalitate.

Violența extremă, povestită doar, poate stârni reacții dintre cele mai neașteptate.

Realizatorii au știut să șocheze audiența, prin mai multe modalități. Una dintre acestea a fost imprimarea unor știri ale vremii, care prezintă fapte extrem de violente, peste imagini plăcute, de familie, pline de bucurie. O altă modalitate de realizare a unor scene șocante include alternanța dintre prezentul redat și trecut. Dialogurile sunt de asemenea de mare impact. Violența extremă, povestită doar, poate stârni reacții dintre cele mai neașteptate. Scenele dure, combinate cu unele sentimentale sau de spectacol, reușesc să facă spectatorii să vadă dincolo de masca de om normal.

S-a insistat mult pe crearea unei lumi care să amintească de acei ani.

Imaginea din Extrem de pervers, șocant de violent și diabolic este specială. S-a insistat mult pe crearea unei lumi care să amintească de acei ani. Decorurile și hainele sunt toate în ton cu anii redați. Foarte frecvent, în film apar imagini de aproape, care pun în evidență fețele personajelor. Scenele sunt toate suficient de lungi, cât să spună toată povestea, dar și suficient de scurte, pentru a păstra un dinamism interesant. Singurul lucru care poate deranja la imagine este izul de vechi.

Coloana sonoră ajută de asemenea mult povestea. Fie că este vorba de melodii specifice anilor menționați, fie că este vorba despre efecte sonore, toate contribuie la intensitatea momentelor. Partea bună din Extrem de pervers, șocant de violent și diabolic, în ceea ce privește coloana sonoră, este echilibrul bun între muzică și liniște.

Extrem de pervers, șocant de violent și diabolic merită o vizită la cinema, pentru povestea interesant construită și pentru actorii buni.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x