Asfaltare finalizată pe drumuri județene clujene, la început de mai

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
O serie de lucrări de asfaltare au fost executate în ultima perioadă pe drumurile județene clujene.

Pe drumul județean ce traversează localitatea Gilău a fost finalizată așternerea primului strat de asfalt, a anunțat Consiliul Județean Cluj. De asemenea, conform forului administrativ județean, pe drumul județean de pe raza localității Panticeu și pe întreg tronsonul care traversează localitatea Ciurila a fost finalizată asfaltarea.

A fost finalizată așternerea primului strat de asfalt, respectiv binder, pe drumul județean ce traversează localitatea Gilău, de la intersecția cu drumul național DN 1 pe direcția Someșul Rece.

Aceste lucrări de reabilitare și modernizare sunt parte a investiției mult mai complexe ce vizează drumul județean DJ 107P (DN 1) Gilău – Someşul Rece – Mărişel – DN 1R. Anterior asfaltării au fost executate lucrări de frezare a căii de rulare, de amorsare și de așternere a materialului geocompozit antifisură.

Proiectul vizează un tronson în lungime de 44.26 kilometri, de la kilometrul 0+000 – intersecția cu drumul național DN 1 până la kilometrul 44+260 – intersecția cu drumul național DN 1R.  Lucrările de reabilitare și modernizare a acestui drum judeţean sunt finanţate din fonduri europene.

Modernizarea drumului judeţean DJ 107P (DN 1) Gilău – Someşul Rece – Mărişel – DN 1R are o importanță strategică întrucât acesta traversează o mare parte a Munţilor Apuseni.

A fost finalizată așternerea primului strat de asfalt pe drumul județean 109A, pe raza localității Panticeu.

Pe drumul județean 109A Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealul Jurcii, pe tronsonul care traversează localitatea Panticeu, a fost finalizată așternerea primului strat de asfalt, respectiv binder. În prealabil, au fost executate lucrări de așternere a stratului de piatră și alte lucrări pregătitoare în vederea asfaltării.

Lucrările de reabilitare și modernizare a drumului judeţean 109A Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealul Jurcii sunt finanţate din fonduri europene și vizează un tronson cu o lungime de 38.3 kilometri, de la kilometrul 10+200 până la kilometrul 48+500.

Investiţia presupune lucrări complexe, în profunzimea drumului, pe toată lungimea sectorului vizat, începând de la fundație şi încheind cu două straturi de asfalt, binder şi strat de uzură. De asemenea, ea vizează realizarea de acostamente, șanțuri, rigole şi podeţe, racordări cu drumurile laterale, proiectul urmând să se finalizeze prin realizarea de marcaje şi semnalizare rutieră.

Importanța modernizării drumului judeţean DJ 109A Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealul Jurcii este dată de faptul că acesta traversează regiunea de centru-nord a județului, deservind inclusiv zona metropolitană și localitatea Chinteni.

A fost finalizată asfaltarea drumului județean 107R Ciurila.

Au fost finalizate lucrările de asfaltare pe drumul județean 107R, pe întreg tronsonul care traversează localitatea Ciurila.

În prealabil, au fost executate lucrări pregătitoare constând în frezarea căii de rulare pe porțiunile afectate, realizarea de plombări, burduşiri şi alte tipuri de lucrări ce ţin de refacerea fundaţiei drumului.

Pentru completa finalizarea a investiției urmează a mai fi derulate în perioada imediat următoare lucrări constând în realizarea de acostamente, șanțuri și cosirea vegetației din vecinătatea căii de rulare precum și lucrări de marcaje rutiere.

Drumul județean DJ 107R Cluj-Napoca – Făget – Ciurila – DJ 107L are o importanță aparte pentru cetățenii care locuiesc în zona Făget – Sălicea – Ciurila pentru că asigură legătura directă cu municipiul Cluj-Napoca. Totodată, acesta face legătura cu drumul judeţean DJ 107L, către Cheile Turzii, lacurile din comuna Ciurila și alte zone de relaxare preferate de clujeni.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x