De interesŞtiri

Asfaltare demarată pe drumuri județene clujene, la început de mai

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
O serie de lucrări de asfaltare au fost demarate în ultima perioadă pe drumurile județene clujene.

La începutul lunii mai a fost demarată asfaltarea pe mai multe tronsoane ale drumurilor județene clujene. Conform Consiliului Județean Cluj, pe drumul județean 150 Viişoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu și pe drumul județean 109C Gherla – Fizeşu Gherlii – Ţaga – Geaca – DN16, au început să se execute o serie de lucrări de modernizare.

A fost emis ordinul de începere a lucrărilor de modernizare pe drumul județean 150 Viișoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu.

Consiliul Județean Cluj a emis ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare și modernizare a DJ 150 Viişoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu.

Conform autorităților, lucrarea va fi vor demarată prin realizarea de casete în vederea lărgirii la șase metri a căii de rulare existente, cu repoziționarea axului drumului şi la mai mult de șase metri în curbe, pe direcția Mociu – Frata.

Proiectul de reabilitare și modernizare vizează un tronson cu o lungime de 39.7 kilometri, de la kilometrul 0+600 până la kilometrul 40+300. Acesta presupune intervenția în profunzimea drumului, pe toată lungimea sectorului vizat, începând de la fundație şi încheind cu două straturi de asfalt – binder şi strat de uzură, cu inserţie de material geocompozit antifisură. De asemenea, investiția demarată prevede şi realizarea de acostamente, şanţuri, rigole şi podeţe, racordări la drumurile laterale, accese la proprietăţi, parcări, ziduri de sprijin, parapeţi metalici flexibili, întreg proiectul urmând să se finalizeze prin realizarea de marcaje şi semnalizare rutieră.

Lucrările de reabilitare și modernizare a drumului judeţean DJ 150 Viişoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu sunt finanțate din fonduri europene. DJ 150 tranzitează o zonă vastă a judeţului şi asigură o legătură directă între drumurile naţionale DN 16, pe direcţia Mociu şi DN 15, pe direcţia Câmpia Turzii.

A fost demarată executarea lucrărilor pe drumul județean 109C Gherla – Fizeșu Gherlii – Țaga – Geaca – DN16.

A fost demarată executarea lucrărilor de întreținere pe DJ 109C. Acestea vizează mai multe sectoare de drum situate pe un tronson în lungime de aproape 38 de kilometri, de la kilometrul 1+400 până la kilometrul 39+200.

Lucrările constau în plombări, burdușiri, completarea sau, după caz, aducerea la profil a acostamentelor, desfundarea şi curăţarea podeţelor, a şanţurilor şi a rigolelor. Totodată, urmează să fie asfaltate două sectoare de drum totalizând 24.4 km, între pozițiile kilometrice 1+400 și 4+200, respectiv între kilometrul 17+600 și kilometrul 39+200.

În această fază a lucrărilor se acționează concomitent, pe ambele direcții, executându-se plombări și burdușiri pe direcția Gherla – Fizeșu Gherlii și, respectiv lucrări pregătitoare în vederea asfaltării pe direcția DN 16 – Geaca – Țaga.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x