“Ziua fascinaţiei plantelor”, eveniment sub egida EPSO, la Cluj-Napoca

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
“Ziua fascinaţiei plantelor”, eveniment internațional sub egida EPSO, va avea loc la USAMV Cluj-Napoca.

USAMV Cluj-Napoca, coordonator naţional EPSO (Organizaţia Europeană de Ştiinţa Plantelor), organizează vineri, 17 mai, “Ziua Fascinaţiei Plantelor”. Evenimentul internațional, ajuns la cea de-a cincea ediție, este organizat sub egida EPSO. Universitatea clujeană a anunțat că la această manifestare vor participa principalelor instituţii de educaţie şi cercetare din rețeaua naţională EPSO.

EPSO este o organizație academică independentă care reunește mai mult de 200 de institute de cercetări, departamente și universități din 31 de țări din Europa și din afara ei.

Scopul acestui eveniment este de a stimula interesul concetăţenilor cu privire la lumea fascinantă a plantelor, subliniind importanța științei plantelor pentru agricultură, pentru producerea durabilă a alimentelor, a energiei, pentru horticultură, silvicultură, precum şi în obţinerea de produse nealimentare sau farmaceutice, cât mai aproape de valorile naturii. Rolul plantelor în conservarea mediului va constitui, de asemenea, un mesaj cheie.

Evenimentul “Ziua fascinaţiei plantelor” va găzdui prezentări tematice privind lumea plantelor.

În cadrul evenimentului, USAMV Cluj-Napoca va găzdui, în 17 mai, de la ora 12:00, la Bibliotecă (Amfiteatrul Roșu și spațiul expozițional), prezentări tematice privind lumea plantelor. Printre titluri se numără: ”Cocktail, esențe și bijuterii florale”, ”Fascinația lavandei” sau ”Grădina Penelopei”.

Evenimentul găzduit de USAMV Cluj-Napoca este coordonat de Prof. Dr. Carmen Socaciu, care este și coordonator național RO-EPSO.

În paralel sunt programate evenimente și la Universitatea “Babeş-Bolyai” (Facultatea de Biologie, Grădina Botanică). Despre amploarea evenimentelor “Ziua Fascinaţiei Plantelor”, la nivel mondial, puteți citi pe site-ul EPSO: https://plantday18may.org/.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x