Film – Arctic; Arctic – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
O lume albă, înghețată și pustie, este decorul dramei Arctic. Aici, șansele de supraviețuire sunt foarte reduse.

Arctic este un thriller palpitant, original, care are ca actori principali natura dezlănțuită și pe actorul Mads Mikkelsen.

Din distribuția filmului fac parte: Mads Mikkelsen, María Thelma și Tintrinai Thikhasuk. Joe Penna semnează regia.

sursa video: youtube
Arctic aduce pe marile ecrane unele dintre cele mai pure și profunde dorințe și frici ale oamenilor.

Arctic nu este un film confortabil de privit. Drama aduce pe marile ecrane unele dintre cele mai pure și profunde dorințe și frici ale oamenilor. Printre acestea se numără singurătatea, foamea, lipsa confortului sau căldura altor oameni. Toată gama de sentimente și trăiri sunt evidențiate discret. Cele mai intense momente, în această imensitate pustie, sunt cele în care se vede fața personajului. În decorul lipsit de viață, micile gesturi, discrete și de scurtă durată ale personajului principal, evocă dorințele puternice care îl macină.

Având în vedere că dialogurile lipsesc aproape cu desăvârșire, imaginea de calitate este foarte importantă.

Chiar dacă nu apar decoruri primitoare în Arctic, imaginile care surprind lumea înconjurătoare sunt toate spectaculoase. Cadrele largi sunt bine intercalate cu cele de prim-plan. Având în vedere că dialogurile lipsesc aproape cu desăvârșire, imaginea este foarte importantă. Comunicarea din film se face vizual. De altfel, sunt momente când în acest peisaj dezolant, doar ochii personajului sunt plini de viață și căldură.

În Arctic, muzica este mai mult decât un simplu element de impact.

Alături de imagine, muzica însoțește povestea. Tot ceea ce ține de coloana sonoră a fost perfect balansat cu ceea ce se întâmplă pe ecran. În Arctic, muzica este mai mult decât un simplu element de impact. Melodia care însoțește aventura personajului principal durează tot filmul, leagă povestea. Scurtele scene în care nu se aude muzica de pe fundal sunt cele în care liniștea însoțește efectele sonore ale naturii, în formă lor pură.

Actorul principal, Mads Mikkelsen, este foarte bun.

Mads Mikkelsen face în Arctic un rol de zile mari. Fața lui este foarte expresivă. Actorul știe să transmită emoții puternice prin gesturi mici. Reacțiile lui discrete și ochii vii transmit emoție, dorință, plăcere, disperare sau durere. Filmul este un one man show special, într-un decor spectaculos și periculos.

Arctic este un film despre supraviețuire, emoționant, care merită o vizită la cinema.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x