EvenimenteŞtiri

Producția virtuală și viitorul conținutului audiovizual, la infiniTIFF 2019

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
infiniTIFF revine cu o a 3-a ediție, programată în perioada 1 – 8 iunie 2019, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Anul acesta, secțiunea infiniTIFF este dedicată viitorului conținutului audiovizual. Împreună cu invitați internaționali, organizatorii au anunțat că vor încerca să definească modul în care transformările digitale și tehnologiile disruptive ale momentului influențează nu doar mobilitatea publicului și modul în care comunică acesta, ci și cultura și divertismentul, ca domenii integrale.

Programul include infiniTIFF Summit, o conferință de jumătate de zi despre producția virtuală si viitorul muncii, și infiniTIFF Workshop, un eveniment colaborativ cu participarea stakeholderilor locali din diferite industrii.

Zona de VR Cinema va include și la această ediție o selecție generoasă de filme, producții recente dar și câteva „clasice”, oferind publicului un set divers de experiențe.

infiniTIFF 2019 își propune, conform organizatorilor, să stimuleze antreprenoriatul clujean în direcția producției virtuale pentru film, jocuri video, animație și tehnologie audiovizuală, completând proiectul Cluj Future of Work. În acest sens, infiniTIFF Workshop caută să exploreze în profunzime nevoile și aspirațiile principalilor actori locali implicați în producția audiovizuală.

Pentru o jumătate de zi, pe data de 2 iunie, antreprenori vizionari, factori decizionali din artă, cultură și mediul academic din Cluj, vor explora oportunități antreprenoriale și forme de colaborare interdisciplinară în producția audiovizuală. Rezultatul va fi Manifestul infiniTIFF, un document cu direcții de acțiune clare pentru autorități, creativi și antreprenori, care va fi prezentat și supus dezbaterii publice la infiniTIFF Summit.

infiniTIFF Summit – întâlnirea profesioniștilor din industriile creative cu experții în tehnologie.

Programat pentru 6 iunie, la Centrul de conferințe Platinia, infiniTIFF Summit se adresează profesioniștilor din cinematografie, business, IT, tehnologie și design. Printre invitații speciali ai conferinței se numără Guido van Nispen, editorul think-tank-ului Silicon Valley i4j, Jean-Colas Prunier, fondator PocketStudio și expert mondial în dezvoltare de software pentru producția de filme digitale, Mikael Windelin, producător independent și specialist VFX, Hermione Flynn și David Bennet, fondatori Mimic Production și pionieri în industria 3D, alături de Anamaria Vrabie și Ovidiu Cîmpean (Cluj), cele două forțe din spatele proiectului european Cluj Future of Work, care analizează evoluția locurilor de muncă și a competențelor profesionale în economia locală.

Programul complet al evenimentului aici: www.tiff.ro/infinitiff/summit.

Printr-un forum de pitching deschis, orice antreprenor, freelancer, cercetător sau creativ din domeniul audiovizual va dispune de șansa de a prezenta produse, servicii, abilități sau nevoi specifice.

Biletele pentru infiniTIFF Summit sunt disponibile aici: bit.ly/2JsBTsd.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x