De interesŞtiri

Autoritățile au predat constructorului amplasamentul pentru viitoarele lucrări la Drumul Bistriței

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Autoritățile clujene au predat constructorului amplasamentul unde vor avea loc lucrările de modernizare şi reabilitare a Drumului Bistriței, Lot 2 – DJ 161 (DN 16) – Gădălin – Bonțida – DN 1C.

Consiliul Judeţean Cluj a anunțat faptul că a predat constructorului amplasamentul în vederea începerii lucrărilor de reabilitare şi modernizare, pe sectorul de drum Lot 2 – DJ 161 (DN 16) – Gădălin – Bonțida – DN 1C. Aceste lucrări fac parte din proiectul cu finanţare europeană ”Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională – Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței, prin modernizarea și reabilitarea DJ 161 (DN 16) – Gădălin – Bonțida – DN 1C de la km 0+000 la km 16+933”.

Operaţiunea de predare a avut loc la sediul Primăriei comunei Bonțida, în prezenţa reprezentanţilor Consiliului Judeţean Cluj, a dirigintelui de şantier din cadrul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Cluj, a constructorului şi a autorităţilor locale.

Lucrările de modernizare vizează un tronson situat între DN 16 și DN 1C.

Lucrările de modernizare vizează un tronson în lungime de aproape 17 kilometri, situat între drumul național DN 16, pe direcția Gădălin, și drumul național DN 1C, pe direcția Bonțida. Acestea vor consta într-o serie de operaţiuni complexe ce se vor finaliza prin aşternerea de covor asfaltic în două straturi – binder şi strat de uzură, lucrări de marcaje și semnalizare rutieră etc. De asemenea, este prevăzută reabilitarea a 5 poduri, precum și a podețelor, dar și realizarea de stații pentru transportul în comun.

Valoarea lucrărilor se ridică la peste 26.000.000 lei.

Lucrările vor fi executate de Asocierea Operes SRL – Societatea Napoca SA.

Valoarea contractului se ridică la suma de 25.936.675,85 lei, fără TVA.

Forul administrativ județean a precizat că lucrările pe acest sector de drum au drept scop asigurarea unei circulaţii normale şi în condiţii de siguranţă şi oferă un tranzit rapid şi facil a unei zone importante a județului Cluj, precum și a locuitorilor din zonă către joncțiunea cu drumul național DN 1C, respectiv către joncțiunea cu drumul național DN 16.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x