EvenimenteŞtiri

Eveniment artistic pentru clujeni: expoziții, ateliere pentru copii și muzică

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Un nou eveniment artistic se pregătește pentru clujeni.

Pentru vineri, 31 mai, de la ora 19:00, Centrul de Interes a anunțat un nou eveniment artistic. Vizitatorilor le sunt promise expoziții noi, ateliere pentru copii și muzică live.

Evenimentul e un mix de arte vizuale, muzică și ateliere creative și include deschiderea a patru expoziții noi, patru expoziții în desfășurare, două ateliere pentru copii și un concert de muzică clasică susținut de proiectul muzical Zănatec. Din curtea Centrului nu vor lipsi băutura și preparatele de street food, iar atmosfera va fi întreținută de-a lungul serii de DJ Gopo.

Patru expoziții noi și patru expoziții în desfășurare.

● După două proiecte internaționale de succes – ”Between too soon and too late”, la Fundația Delfina din Londra, în 2018 și ”Bottoms Know It”, la Centrul de Artă Contemporană din Tel Aviv, în 2019 – artistul Alex Mirutziu revine la galeria Sabot cu o expoziție personală care-i continuă incursiunea în lumile nevăzute ale spiritului și ale cunoașterii: ”The unnerving inches of being”. Poziționându-se, prin ocol, de cealaltă parte a lumii raționale, unde nu e înțelegere și proces cognitiv, artistul observă cu precizie poetică dispariția eului și căderea în uitare. Expoziția e o analiză pe ”text dezarticulat”, alimentată în mare măsură de lecturile artistului din Iris Murdoch, cunoscuta scriitoare irlandeză răpusă de boala Alzheimer.

● Galeria Baril în colaborare cu galeria Daniel Marzona din Berlin prezintă expoziția personală a artistului german Johannes Wald: ”forming a self”. Născut in 1980 la Sindelfingen în Germania, Johannnes a studiat sculptura la Academia de Arte Vizuale din Karlsruhe între 2002 și 2009. Formal și conceptual, Johannes Wald e interesat de sculptură examinând-o, deconstruind-o în parametrii ei generali. Lucrările lui sunt reflecții despre sine, despre imaginea artistului: artistul conceptual ce-și dorește să devină un adevărat sculptor.

● Camera găzduiește ”No light”, prima expoziție a artistului olandez Jurriaan Löwensteyn în România. Lucrările lui sunt create pe întuneric în camera obscură, sunt experimente în absența luminii pe material fotosensibil. ”În lucrările mele e vorba în principal despre imagine, despre frumusețe, fără un suport implicit teoretic. Imaginile trebuie să fie autosuficiente”, așa își caracterizează tânărul artist lucrările.

● Artista Roxana Ionescu, care urmează studiile doctorale în cadrul Universității de Artă și Design din Cluj, revine la spațiul non+ULTRA după ce în martie 2018 a prezentat prima etapă a instalației ”Sculpture for the mind”. În noua sa versiune, prin diferite tehnici și medii artistice ”Sculpture for the mind no.3” surprinde procesele minții umane în timpului lucrului ca bază pentru acțiunea necesară creației.

● Publicul va mai avea acces la patru expoziții în desfășurare, deschise la începutul lunii mai: ”Camembert Papanache” la Spațiu Intact & Atrium, ”Partener pentru Abis” la Bazis Contemporary, ”The Memory of Space” la Bazis Project Space și ”DemoGraphics. Rhythm and Flow” la Galeria Nano.

Ateliere pentru copii și un concert de muzică clasică.

În ajunul Zilei Internaționale a Copilului, la etajul 3 al Centrului, spațiul pouf în colaborare cu MakerKid va realiza un makerspace temporar – ”Make your Superhero!” – unde vor avea loc în paralel, de la ora 19:00, două ateliere destinate copiilor, unul pentru cei cu vârste între 5 și 8 ani și unul pentru cei cu vârste între 10 și 12 ani. În cadrul atelierelor, cei mici își vor descoperi superputerile și vor crea supereroi cu ajutorul mai multor materiale: textile, hârtie, electronice, plastic. Participarea e gratuită și se face pe bază de înscriere la adresa de email: oana@pouf.ro.

Tot în data de 31 mai, la etajul 4 al Centrului, de la ora 20:30, proiectul muzical Zănatec prezintă ”Expoziție de muzică”. E vorba de o abordare neconvențională, vie, urbană a ceea ce îndeobște oamenii numesc și expediază rapid prin termenul de ”clasic” atunci când e vorba de muzică. În cadrul acestui eveniment artistic vor fi interpretate două lucrări: Shostakovich – ”Prelude” și Handel – ”Sonată pentru două violoncele și pian în Sol minor, pt. I și II”.

Program de vizitare.

În data de 31 mai, expozițiile vor fi deschise între orele 19:00 și 22:00, urmând ca din 1 iunie să se reia programul obișnuit al Centrului de Interes, de marți până sâmbătă, între orele 16:00 și 19:00. Intrarea e liberă. Mai multe informații pe pagina de Facebook.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x