EvenimenteŞtiri

Michel Gondry, laureat cu Oscar, a inaugurat la Cluj Uzina Filmelor de Amatori

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
În premieră în România, proiectul internațional Uzina Filmelor de Amatori, a ajuns la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Vineri, 31 mai, Uzina Filmelor de Amatori a debutat la Cluj, în prezența lui Michel Gondry. Scenaristul, regizorul și producătorul francez a inaugurat proiectul internațional în cadrul TIFF.

Începând de azi, toți cei care doresc să se vadă într-o producție cinematografică o pot face. Michel Gondry a făcut un scurt rezumat al pașilor ce trebuie urmați de cei care vor veni să-și facă propriul film. Regizorul a precizat că în cele trei ore pe care participanții le vor avea la dispoziție vor fi nevoiți să lucreze serios, nu este totul chiar o joacă. Cu toate acestea, la final rezultatul va merita. Și chiar dacă mici greșeli o să apară pe parcurs, cineastul francez a dat asigurări că asta va spori distracția. Cu toate că rolurile și atribuțiile celor care vor face filme la Uzină diferă, proiectul prevede ca fiecare participant să apară în cel puțin un cadru.

Senzația provocată de această zonă de creație este una specială. Pentru toți cei care nu au avut tangențe cu lumea filmului, și nu au fost până acum pe un platou de filmare, experiența se anunță interesantă. Platoul a fost construit în aproximativ trei luni.

Mai jos puteți vedea câteva dintre decorurile în care veți putea crea propriul film.

Proiectul Uzina Filmelor de Amatori este organizat sub egida Sezonului România-Franța 2019.

Conceptul Uzina Filmelor de Amatori, creat de renumitul regizor, scenarist și producător francez Michel Gondry, oferă publicului șansa de a-și crea propriul film în doar trei ore. Astfel, celor interesați li se pun la dispoziție decoruri, echipament și toate resursele necesare. Proiectul este organizat sub egida Sezonului România-Franța 2019 și va fi deschis curioșilor în perioada 31 mai – 31 iulie.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x