EvenimenteŞtiri

Ziua Interacțiunii Om-Animal (ZIOA), în weekend la Cluj

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Ziua Interacțiunii Om-Animal (ZIOA), ediția outdoor, va avea loc sâmbătă, 1 iunie.

Evenimentul ZIOA, ajuns la cea de-a 18-a ediție, va avea loc în campusul USAMV Cluj-Napoca, în organizarea universității și a UBB, prin Facultatea de Medicină Veterinară și Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației. Scopul principal al evenimentului, anunțat de organizatori, este acela de promovare a cunoștintelor și atitudinilor optime față de animale (deținerea responsabilă a animalelor de companie, managementul riscului zoonotic, prevenția abandonului animalelor și dezvoltarea abilităților civice în relația cu oamenii și animalele).

ZIOA se organizează anual în două ediții, prima ediție marcând începerea cursului de Psihologie Animală în cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației (ediția de interior, februarie sau martie), iar a doua ediție se organizează în campusul USAMV Cluj-Napoca, în 1 iunie, și marchează Ziua Internațională a Copiilor.

Evenimentul aduce împreună, pe bază de voluntariat, profesioniști și studenți din domeniile protecției animalelor, promovării adopțiilor și activităților asistate de animale (ex. agilitate, activități asistate de animale, ghidaj al persoanelor nevăzătoare), atrăgând mii de participanți la fiecare ediție. Numărul de studenți voluntari care se implică în organizarea ZIOA este de peste 150 pentru fiecare ediție.

Ediția outdoor din 2019 propune diverse teme și activități.

● Ora 10:00 – Deschidere oficială (reprezentanți universități);

●11:00 – 15:00 – Exerciții cu animale de tip agilitate, jocuri, demonstrații interactive de dresaj pozitiv, cunoașterea câinilor-ghid, plimbări cu cartul tras de câini etc., eșalonate pe parcursul orelor;

● 11:00 – 14:00 – Sesiuni gratuite de călărit terapeutic și interacțiuni cu caii – trei sesiuni de călărit pentru copii (număr maxim de 15 copii/sesiune, cu acordare de numere de ordine);

● 11:00 – 14:00 – Atelier de face painting pentru copii (studenții voluntari, Fabrica de Zâmbete);

● 10:00 – 16:00 – Standuri informaționale, standuri de adoptie animale de companie, târgușoare de casă, Colțurile Cunoașterii (Vivariu, Muzeul Zoo al UBB), consiliere comportamentală veterinară (cortul USAMV), mângâiat animale, atelier de jocuri Fabrica de Zâmbete, worskhopuri la standuri;

● 10:30 – 15:30 – Vizite ghidate la muzeul de Anatomie, Acvariu și Departamentele USAMV CN – patru vizite ghidate, cu număr maxim de 30 vizitatori/vizită – orele pentru tururi: 10:30, 11:30, 12:30, 13:30, 14:30;

● 16:00 – 18:00 – Socializare liberă cu deținători animale de companie și participanți la ZIOA.

Participanții invitați la ZIOA, ediția a 18-a, sunt: Facultatea de Medicină Veterinară (USAMV CN), Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației (UBB), Facultatea de Biologie și Geologie (UBB), Spitalul Universitar de Urgență al USAMV CN, Vivariul UBB, Muzeul de Zoologie al UBB, Organizația Studenților pentru Natură, asociații care promovează protecția animalelor și activitățile asistate de animale, asociații studențești din USAMV și UBB, școli speciale, echipe de terapie asistată de animale și numeroși voluntari din cadrul celor două universități.

Evenimentul se va desfășura în campusul USAMV Cluj-Napoca (Calea Mănăștur nr. 3 – 5), între orele 10:00 – 18:00, pe platoul din fața Aulei ”Mihai Șerban”. Intrarea este liberă pentru oameni și animalele lor de companie.

Notă pentru participanții cu animale de companie (câini, pisici).

Participanții sunt rugați să aducă animalele de companie la ZIOA doar dacă acestea au vaccinările la zi și nu manifestă comportamente agresive față de oameni și alte animale. De asemenea, este recomandat să aveți la dumneavoastră lesă, apă, hrană și elemente de igienizare.

Notă pentru copii și părinți.

Având în vedere că sesiunile de călărit sunt oferite demonstrativ cu un singur cal (doar pentru copiii care nu au mai venit vreodată în contact cu caii și pentru ca părinții să vadă în ce constau aceste activități), vor fi trei sesiuni organizate la orele 11:00, 12:30 și 14:00. Pentru a evita tensiunile statului la coadă, copiii vor primi numere de ordine de la voluntari (15 – 20 copii/sesiune).

Alte detalii puteți afla de pe pagina evenimentului #ZIOA18.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x