EvenimenteLifestyleVideo

TIFF la majorat; Ploaie la Gala de deschidere, așadar „Blame it on Apahida”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
A început Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), ediția 2019. Gala de deschidere a avut loc vineri, 31 mai.

La Gala de deschidere a evenimentului cinematografic s-au prezentat mii de clujeni. Dotați cu pelerine sau umbrele, cei veniți în Piața Unirii au așteptat răbdători ca ploaia să se oprească și evenimentul să înceapă.

Deși oamenii din Piață erau pregătiți să înfrunte intemperiile, organizatorii au decis într-un final să mute evenimentul înăuntru. După aproape o jumătate de oră de la momentul la care trebuia să înceapă TIFF 2019, participanții au fost îndrumați înspre mai multe săli de cinema din oraș.

Piața Unirii, 31 mai 2019

„Îmi pare rău că nu am reușit să rămânem în aer liber. Până la ora nouă fără un sfert am fost asigurați de la Centrul Meteo că lucrurile vor funcționa și că ploaia mai durează cinci minute. Doar că cele cinci minute se tot prelungeau, iar în momentul în care colegii mei au aflat că vine un front de la Apahida <Blame it on Apahida> ne-am lămurit că e momentul să plecăm atunci.” a spus Tudor Giurgiu la Cinema Florin Piersic. Acest moment din discurs a fost foarte gustat de public, stârnind un val de amuzament.

Clujenii au ieșit din nou în număr foarte mare în Piața Unirii, la Gala de deschidere, pentru a vedea primul film de la TIFF 2019.

Cel mai recent film a lui Tudor Giurgiu a fost proiectat la Gala de deschidere a TIFF 2019. Producția Parking, regizată de președintele TIFF, a marcat debutul celor 10 zile se festival. La finalul proiecției, alături de regizor, au urcat și o parte dintre actorii din film, echipa tehnică și autorul romanului care a inspirat filmul.

Și de această dată, clujenii au arătat prin atitudine de ce TIFF a avut aici un teren propice să crească de la an la an și să devină un eveniment de reper în Cluj-Napoca. De această dată, în ciuda vremii potrivnice, cei veniți la Gala de deschidere erau pregătiți pentru orice. Oricum, ploaia se pare că nu îi mai sperie demult pe festivalierii clujeni.

Scris de: Alieta Pojar

sursa video: youtube
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x