Noutăți de la festivalul pentru întreaga familie, Elementum

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
În mitologie, apa este considerată un element primordial, simbol al vieții, al regenerării și al purității. Lumea apelor este fascinantă, cu creaturi și vietăți care există la granița dintre real și fantastic.

În cadrul Elementum, un festival pentru întreaga familie, care va avea loc la Complex Lac Luncani între 21 și 23 iunie, Apa este un element principal, cu activități ca rupte din povești.

Lacul Luncani și malul său vor fi gazda unor sporturi pentru întreaga familie timp de trei zile. Organizatorii promit circuite și trasee motrice pentru copii, yoga, zumba și dans recreativ, dar și rowing, cycling și circuit training pentru adulți.

La Elementum veți putea găsi (aproape) toate activitățile din viața de zi cu zi, însă aduse într-un cadru cu totul special.

Astfel, vor fi activități antrenante pentru cei mai sportivi, dar și pentru cei care au fost mereu curioși, dar nu au avut curajul să afle ce înseamnă cycling, rowing, sau circuit training. Orele de cycling în aer liber vor asigura un antrenament intens și eficient pentru cei pasionați de pedalat. ”Indiferent de nivelul la care ești, te provocăm să pedalezi 50 de minute alături de noi! Indiferent de cât de bine te simți, promitem că, după ce termini, te vei simți și mai bine!”- acesta este îndemnul lansat de antrenori.

Antrenamentele de grup tip water-rowing sunt un concept nou adus în Cluj. Sub stricta supraveghere și îndrumare a trainerului, clasele de rowing se vor desfășura în aer liber, aducând un plus de relaxare și bucurie participanților. De ce rowing? Pentru că este un antrenament intens, dar de impact scăzut, bun pentru orice condiție fizică. Pe deasupra e plăcut și eficient. ”Când a fost ultima dată când ai încercat ceva nou? Timpul trece mai repede și mai distractiv atunci când vâslești!”, ne promit specialiștii.

Tot pe malul lacului vor fi clasele de tip circuit, care promit un antrenament full-body cu greutatea corpului. Deși, poate, a ridica greutăți în sală pare mai eficient, de multe ori singura greutate pe care trebuie să o ridicăm eficient este cea a corpului nostru. Antrenamentele de tip body-weight sunt bune la îmbunătățirea mobilității, a forței și a a stabilității. Necesită doar o atenție sporită acordată propriului corp, deci poate fi văzut ca o meditație în mișcare.

La festivalul pentru întreaga familie vor fi și variante mai light.

Una dintre sălile de aerobic exclusiv feminin din Cluj-Napoca aduce la Elementum alte trei activități ce implică mișcare, relaxare și mult zen. ”Dansul ReCreativ este o formă liberă de exprimare prin mişcare. Aceasta ne permite conectarea cu propriul nostru corp, prin respiraţie, mişcări fluide şi muzică ambientală. Ne debarasăm de forme, de a învăţa mişcări „frumoase”, şi ne întoarcem către partea creativă pe care o conţinem. Vom face împreună exerciţii de imaginaţie, cu teme distractive, relaxând mintea şi folosind instrumentul prin care experimentăm realitatea: corpul”, ne-au spus antrenorii.

Yoga este privită ca fiind un mijloc de desăvârșire atât fizică, cât și spirituală. Yoga susține un somn mai bun, eliberează de stres, poate ajuta să scapi de kilograme în plus, îmbunătățește postura și echilibrul, tonifiază musculatura, implicit sunt reduse durerile de spate și de senzația de înțepeneală și crește imunitatea.

Zumba este un program de fitness inspirat din dansurile latino și implică o combinație între elemente ce țin de dans și elemente din sfera aerobicului. Coregrafia încorporează mișcări de hip-hop, soca, samba, salsa, merengue, reggaeton, mambo, arte marțiale și chiar bollywood, respectiv dans din buric. În antrenamente sunt incluse și exerciții de squat și stretching.

Activitățile pentru copii la festival includ sărituri pe trambulină, circuite și trasee motrice, exerciții și jocuri cu benzi elastice, cercuri, cleme pentru rufe. Traseele vor conține bureți în diferite forme, conuri, trambuline, scări, ștafete etc. Toate pe muzică.

Un element de Pământ, la Elementum, festivalul pentru toată familia.

Arta și culoarea transformă joaca în artă și le oferă copiilor libertatea de a crea ceva frumos, de a se exprima, de a învăța într-un mod distractiv și de a deveni mici artiști. Pe scurt: ateliere creative de ”lucru manual”.

Noutăți Young Festival Creators.

Cei 15 elevi sunt puși pe fapte mari. Au demonstrat-o încă de la prima întâlnire și confirmă cu fiecare revedere. Ei pregătesc, împărțiți pe grupe, activări speciale în cadrul Elementum. La ultima întâlnire s-au pus la punct detaliile logistice, s-au făcut liste de necesar, s-au scris textele de promovare, s-au construit afișe și s-au creat event-urile pe rețelele de socializare. Și planuri mari au în continuare. Așa cum știți deja, în organizarea festivalului sunt implicați 15 tineri de clasa a XI-a, care generează idei, le împachetează și apoi le vor pune în practică în cadrul evenimentului. Pentru că asta presupune programul numit Young Festival Creators, coordonat și făcut special pentru Elementum de către Mădălina Hodorog, trainer, business strategist și promotor al educației non-formale în rândul tinerilor.

Organizatorul evenimentului pentru întreaga familie este GoCreate.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x