De interesŞtiri

Rețeaua publică de apă, extinsă în trei sate clujene

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Trei noi sate clujene urmează să fie racordate la rețeaua publică de apă a județului.

În luna iunie, după finalizarea branșamentelor individuale, trei sate clujene vor fi racordate la rețeaua publică de apă, a anunțat Consiliul Județean Cluj. Cele trei sate clujene unde s-au desfășurat lucrări pentru a asigura alimentarea cu apă potabilă sunt: Mera, Rădaia și Suceagu din comuna Baciu.

Noul sistem de alimentare cu apă, administrat de Compania de Apă Someș S.A., a fost astfel proiectat și dimensionat încât să asigure distribuirea apei potabile pentru cei aproximativ 3.000 de locuitori din localitățile Mera, Rădaia și Suceagu. Acesta include circa 1.5 km de conducte de aducțiune, 22.5 km de rețea de distribuție, cămine, hidranți și branșamente corespunzătoare.

De asemenea, pentru o distribuție a apei potabile la parametrii cantitativi și calitativi corespunzători normelor europene în vigoare, au fost montate stații de pompare, respectiv un rezervor de acumulare cu un volum maxim de 300 de mc la Mera.

Lucrările au avut o valoare totală de 7.140.000 de lei.

Lucrările au fost derulate pe o perioadă de 15 luni. Valoarea totală a investiției a fost de 7.140.000 de lei. Conform forului administrativ județean, finanțarea a fost asigurată din Fondul de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare constituit de Compania de Apă Someș și Consiliul Județean Cluj, în vederea derulării acelor proiecte edilitare locale care nu au fost cuprinse până în acest moment în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] și Batin, din comuna Unguraș, vor beneficia de o nouă rețea de apă potabilă și noi racorduri de distribuție, în lungime de aproximativ 22 de km. Lucrările mai prevăd: o stație nouă de […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x