Filmul Parking se lansează în cinematografele din întreaga țară

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Filmul Parking a avut premiera mondială pe 31 mai, în deschiderea celei de-a 18-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Filmul Parking, cel de-al patrulea lungmetraj semnat de Tudor Giurgiu, se lansează astăzi în cinematografele din întreaga țară. Ecranizarea este adaptarea romanului „Apropierea”, scris de Marin Mălaicu Hondrari.

În capitală, avanpremiera filmului va avea loc în cadrul Festivalului de Film European, la Cinema PRO (20:30), în timp ce premiera este rezervată Retrospectivei TIFF la București, la cinema Elvire Popesco (22:00). Ambele proiecții vor avea loc în prezența echipei care va povesti publicului despre experiența celor opt săptămâni de filmare în Spania.

Filmul Parking spune povestea lui Adrian, un poet din Sângeorz-Băi care emigrează ilegal în Spania anului 2002.

Odată ajuns în Cordoba, viața lui se transformă într-o aventură complicată, pendulând între imposibila poveste de dragoste cu o cântăreață spaniolă și dorul de casă. Călătoria lui în căutarea marii iubiri se va transforma într-o poveste surprinzătoare, sensibilă și plină de provocări.

sursa video: youtube

„Întâlnirea cu Marin Mălaicu Hondrari mi-a dat ocazia să înțeleg mai bine ce se întâmplă cu un emigrant aflat la mii de kilometri depărtare de casă. De la dorința de a nu deranja, de a trece neobservat, până la frica de a te îmbolnăvi și a nu mai putea lucra, teama de eșec sau insucces. Am adoptat deopotrivă cu drag și sfială personajele lui și mă bucur că, în fine, aventura acestui poet bistrițean idealist și visător vede lumina ecranului.”, a declarat Tudor Giurgiu.

Din distribuție fac parte actori spanioli de talie internațională precum Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo, dar și cunoscuți actori români: Carmen Florescu, Valentin Popescu, Emilian Oprea, Fülöp Erzsébet și Paul Cimpoieru.

În rolul principal, iubitorii de teatru și film îl vor recunoaște pe Mihai Smarandache, premiat în numeroase festivaluri pentru performațele sale deosebite pe scena teatrului românesc. Ca actor de film, Mihai Smarandache s-a remarcat, printre altele, în lungmetrajul De ce eu? (2015), în regia lui Tudor Giurgiu, și serialul Hacker (2003), produs de HBO. Partenera lui din film, Belén Cuesta, este una dintre cel mai bine cotate actrițe spaniole din noua generație. Rolul din Kiki, el amor se hace (r. Paco León, 2016) i-a adus o nominalizare la Premiile Goya, categoria Revelația anului, iar în 2017 a câștigat Premiul Feroz pentru Cea mai bună actriță în rol secundar în serialul Paquita Salas. Un rol important are și Ariadna Gil, una dintre cele mai renumite și iubite actrițe spaniole de teatru și film, care a jucat alături de Javier Bardem, Penelope Cruz, Viggo Mortensen și alți mari actori și care a câștigat notorietate pe plan internațional în rolul interpretat în filmul Labirintul lui Pan (2006), în regia lui Guillermo del Toro.

Parking este produs de Libra Film Productions, co-produs de La Claqueta, Tito Clint Movies, Cercanías la Película AIE (Spania) și Evolution Films, Studio Beep (Cehia), cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Junta de Andalucia, Czech Film Fund, Canal Sur, TVR, HBO, Eurimages și al programului Creative Europe al Uniunii Europene.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x