De interesŞtiri

Lotul 2 al Drumului Bistriței; autoritățile au anunțat creșterea vagă a resurselor pentru lucrările din zonă

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Consiliul Județean Cluj a anunțat că executantul lucrărilor pe Drumul Bistriței a mărit semnificativ numărul de muncitori și cel de utilaje.

Pe Lotul 2 al Drumului Bistriței se desfășoară în momentul de față lucrări de modernizare. Forul administrativ județean a anunțat faptul că firma care execută aceste lucrări a mărit de curând semnificativ numărul de muncitori și cel de utilaje, pentru asigurarea unei viteze de lucru și a unei eficiențe sporite.

În comunicatul transmis de autoritățile clujene nu se precizează ce înseamnă exact sporirea semnificativă a numărului de muncitori și de utilaje, sau impactul pe care această ajustare de resurse o va avea asupra timpului de execuție sau a calității.

Lucrările se desfășoară dinspre limita cu județul Sălaj spre intersecția cu drumul județean DJ 109A, pe direcția Așchileu.

Tronsonul de drum pe care se desfășoară lucrări are o lungime de 11.19 kilometri. Acestea vizează atât calea de rulare, cât și zona din vecinătatea acesteia.

Lucrările de reabilitare și modernizare derulate de Consiliul Județean Cluj pe Lotul 2: DJ 109 Așchileu – limită cu județul Sălaj, de la km 20+786 la km 31+976 fac parte din cadrul proiectului european ce vizează Traseul Regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței.

Lucrările au fost demarate în luna martie 2019.

Conform forului administrativ județean, lucrările au fost demarate în luna martie a acestui an și constau, în această etapă, în realizarea de șanțuri betonate și rigole carosabile, pozarea și instalarea de tuburi de dren și de acces, respectiv casete în vederea lărgirii căii de rulare. Totodată, se execută și lucrări de frezare și alte operațiuni pregătitoare la sistemul rutier pentru asigurarea frontului de lucru în vederea următoarelor etape.

De mare amploare și anvergură, proiectul de investiții finanțat din fonduri europene prevede lucrări complexe ce încep de la fundație și se vor finaliza prin așternerea de covor asfaltic în două straturi, binder şi strat de uzură, lucrări de marcaje și semnalizare rutieră etc.

Lucrările pe acest lot sunt executate de Asocierea Dacia Asphalt SRL – Dacia Faber SRL.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x