Evenimente

Peste 3.000 de persoane au trecut pragul festivalului Elementum

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Peste 3.000 de persoane au trecut pragul primei ediții a festivalului pentru întreaga familie, Elementum, au anunțat organizatorii.

Elementum, festivalul ”în ritmul familiei”, s-a desfășurat în perioada 21 – 23 iunie 2019, la Complex Lac Luncani, în județul Cluj. În total, peste 3.000 de persoane au participat la eveniment în perioada menționată. Conform organizatorilor, părinții au optat, majoritar, pentru bilete de o zi sau pachete de familie (2 adulți + 1 copil + camping).

”Cele 4 elemente clasice ale naturii, Aer, Apă, Pământ și Foc, plus cel adus special pentru festival, Suflet, și-au făcut treaba, scopul pentru care au fost chemate în același loc: au oferit membrilor a mii de familii momente de relaxare, distracție și conexiune împreună! Mai mult decât atât, acel împreună al lor a devenit și al nostru, ne-au primit- pe noi, cei de la Elementum, în familiile lor: am râs și ne-am distrat, dar am și rezolvat toate problemele apărute împreună. Căci da, au mai fost și mici impasuri, doar oameni suntem și în mijlocul naturii ne-am găsit să facem un festival! Dar, la final, am primit atât de multe reacții pozitive, încât ne-am hotărât să creeăm haștagul #elementummemories în loc de “formular” de feedback, iar oamenii au început instant să ne trimită fotografii, filmulețe, păreri, sugestii de la și despre festival. Le ”colectăm”, alături de tot ce ne ajunge și pe adresa contact@elementumfest.ro și facem o secțiune dedicată pe site, asfel încât ediția viitoare să fie făcută și mai mult împreună, ca într-o (mare) familie! Deocamdată, am reușit, cu ajutorul naturii și a participanților, să facem o primă ediție peste așteptări și peste prognozele meteo”, spune Annamaria Crainic, organizatorul festivalului.

Cea mai căutată activitate la festival a fost, de departe, parcul nautic gonflabil.

Cei care au ieșit din apă, s-au oprit apoi, în funcție de vârstă și interese, la: atelierele creativ-educative, ateliere de pictat figurine din lemn și de creat sticluțe magice, giant painting, colaj, modelaj, origami, jonglerie, paper plates, tobe africane, atelierele green school, atelierele gastronomice, atelierele muzicale și multe altele.

Între timp, cei mai curajoși dintre festivalieri au avut ocazia să-și testeze rezistența… la aer. Pe tot parcursul celor trei zile au putut zbura cu avioanele ultra-ușoare de tip ULM, iar duminică au avut ”verde” la salturi cu parașuta în tandem de la 3.000 m altitudine. Dacă aici interesul majoritar a fost de gen masculin, la zona de sport&fitness de pe malul lacului mămicile s-au simțit în elementul lor, la antrenamente de yoga, zumba, rowing, cycling și dans re-creativ.

Nici picii nu s-au plictisit: bebelușii și-au petrecut timpul în aer liber, la umbră, iar cei mai măricei au spus povești și au împletit coronițe din sânziene. Au fost schimbați și alăptați în zona special amenajată în acest scop, Mama&Copilul.

Fiecare zi de activități a fost completată și încheiată la cele două scene – mică și mare – de artiști îndrăgiți.

Artiștii care au urcat pe scena Elementum: Ioana Ignat, Dj Project & Giulua, Arpy & Zip Band, Țapinarii, Ministar Cluj, Funtasticii și Golden Party, Mr. Nicu, Zănatec, Caravana Anima, Teatrul de păpuși Puck.

Ineditul acestei ediții a Elementum a fost reprezentat de activitățile gândite, realizate și organizate cap-coadă de liceenii din programul de educație altfel, Elementum Young Creators, coordonat de Mădălina Hodorog: seara de film (Hotel Transylvania proiectat în aer liber), concursul de mâncat hot dog, și Retro Party.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] de-a doua mini ediție a îndrăgitului festival ELEMENTUM va avea loc, chiar la începutul vacanței de vară, între 16 și 18 iunie, la Centrul de Recreere […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x