Lifestyle

Film – X-Men: Dark Phoenix; Dark Phoenix – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Dark Phoenix, tradus în românește X-Men: Dark Phoenix, este un film fantastic, plin de acțiune, în care accentul se pune pe imagine și efecte speciale.

Universul din X-Men: Dark Phoenix este unul special, original, în care o parte din specia umană a evoluat. Aici, oamenii care au căpătat puteri speciale, care mai de care mai incredibile, sunt cunoscuți drept mutanți.

Din distribuția filmului fac parte: Sophie Turner, Jennifer Lawrence, James McAvoy, Michael Fassbender, Nicholas Hoult, Tye Sheridan, Alexandra Shipp, Evan Peters, Kodi Smit-McPhee, Jessica Chastain, Scott Shepherd, Ato Essandoh, Halston Sage, Lamar Johnson, Summer Fontana, Hannah Emily Anderson. Simon Kinberg semnează regia.

sursa video: youtube
Filmul se înscrie perfect în noul val care aduce în prim-plan mai multe personaje de sex feminin.

X-Men: Dark Phoenix este un film de acțiune, cu personaje fantastice și accente de science-fiction. Universul din acest film plin de dinamism este populat de supereroi. Personajele principale sunt mutanți, oameni cu trăsături și puteri speciale. Ceea ce iese în evidență la acest episod al seriei X-Men este faptul că accentul se pune pe reprezentantele sexului frumos. Protagonistele sunt aici evidențiate mai mult. În X-Men: Dark Phoenix, ele își reclamă dreptul la recunoaștere pentru contribuția adusă în mediul lor de acțiune.

Efectele speciale sunt interesante, variate și plăcut de urmărit.

Fiind o realizare cinematografică ce redă aventurile unor supereroi, nu puteau lipsi efectele speciale. Acestea sunt toate bine realizate și plăcut de urmărit. Toate fazele care beneficiază de ajutorul efectelor speciale vizuale și auditive sunt de efect. Imaginea este astfel o combinație bună între filmarea clasică a unor scene statice și cea îmbunătățită cu ajutorul tehnologiei.

Elemente din trecut și prezent, printre care decoruri și costume, se succed în poveste și duc la crearea unui vibe special.

La spectacolul vizual unic al acestui univers contribuie și costumele. Toți cei implicați în poveste sunt bine îmbrăcați, conform personajelor interpretate. De asemenea, locațiile în care s-au filmat scenele sunt foarte variate și inedite. În plus, toate vin la pachet cu un vibe specific, având în vedere că acțiunile din X-Men: Dark Phoenix redau bine trecutul și prezentul.

Coloana sonoră este printre cele mai bune elemente care care compun filmul. Muzica și efectele sonore sunt de calitate, se simte profesionalismul și talentul creatorilor. Pe lângă fazele în care sunetele specifice sunt introduse peste imagine, și liniștea are rostul ei. Lipsa unor efecte auditive amplifică emoția. În plus, atenția este captată total în acele momente.

Puțină discrepanță în poveste apare în momentele mai profunde.

Față de celelalte filme cu X-Men, în recenta ecranizare accentul se pune pe partea feminină a grupului. De asemenea, vârsta protagoniștilor este mai mică decât în celelalte filme din serie. Actrițele și actorii din rolurile principale sunt potriviți pentru rolurile pe care le interpretează. Toți împreună sau în grupuri mai mici se completează bine, dar uneori apare senzația de film pentru adolescenți. Puțină discrepanță apare în momentele mai profunde, când anumite evoluții ale personajelor par neverosimile.

X-Men: Dark Phoenix este un film care merită văzut la cinema de fanii seriei X-Men.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x