Film – N-ai șanse, frate!; Long shot – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Long shot, tradus în românește N-ai șanse, frate!, este o comedie romantică, realizată după o rețetă clasică marca Hollywood.

Filmul N-ai șanse, frate! vine cu o poveste de iubire în stilul Riga Crypto și Lapona Enigel, poezia scrisă de Ion Barbu, în care ființa de condiție superioară este femeia.

Din distribuția filmului fac parte: Charlize Theron, Seth Rogen, June Diane Raphael, O’Shea Jackson Jr., Ravi Patel, Bob Odenkirk, Andy Serkis, Randall Park, Tristan D. Lalla, Alexander Skarsgård, Lisa Kudrow. Jonathan Levine semnează regia.

sursa video: youtube
N-ai șanse, frate! este un film lung.

N-ai șanse, frate! este bine filmat în general. Singurul neajuns la acest capitol sunt scenele în care personajul secundar, care stă cu spatele la cameră, apare blurat în colțul din dreapta al ecranului. În rest, scenele sunt bine încadrate. Se remarcă în acest film interesul realizatorilor pentru diversitate în ceea ce privește spectacolul vizual. Astfel, cadrele filmate din unghiuri diferite și de la distanțe variate sunt des intercalate. Acest fapt contribuie la un bun dinamism al filmului. Și, trebuie menționat, N-ai șanse, frate! are nevoie de acest ajutor, pentru că este un film lung.

Ceea ce mai ajută această realizare cinematografică este și bruma de comedie inserată pe alocuri. Chiar dacă apar târziu, scenele comice sunt bine construite. Aceste faze amuzante apar pe neașteptate, cu precădere după prima jumătate a filmului.

Coloana sonoră este bună.

Partea cea mai plăcută din film este muzica. Fie că este vorba de momente ce amintesc de patriotismul american, fie de piese ale anilor ’80, toate sunt plăcute și redate suficient. De altfel, coloana sonoră este bună pe tot parcursul filmului. Toate momentele muzicale au fost inserate perfect și au un impact important asupra rezultatului final.

Orice farmec al poveștii, minim necesar pentru crearea iubirii, lipsește aici cu desăvârșire.

Cel mai enervant lucru de urmărit în comedia romantică N-ai șanse, frate! este personajul principal masculin. Al doilea cel mai enervat și neinteresant deopotrivă lucru de urmărit este povestea de iubire. Firul epic redat aici este, în orice univers, neverosimil. Replicile personajului masculin sunt neinteresante, nu fac publicul să-l îndrăgească. Nu se crează niciun fel de chimie între protagoniști. Din această cauză, nici publicul nu poate simți vreo emoție și nu ajunge să empatizeze cu personajele principale. Orice farmec, minim necesar pentru iubire, lipsește aici cu desăvârșire. Nici măcar farmecul personal și frumusețea actriței Charlize Theron nu poate să aducă o sclipire în N-ai șanse, frate!

Comedia romantică N-ai șanse, frate! nu merită o vizită la cinema. Filmul merită văzut de fanii actriței Charlize Theron gratis, ca un moment de relaxare, când o să apară pe micile ecrane.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x