De interesŞtiri

Peste 2.400 de locuri scoase la concurs de USAMV Cluj-Napoca

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca (USAMV) a anunțat scoaterea la concurs a peste 2.400 de locuri pentru anul universitar 2019-2020. Din acestea, aproape 1.400 sunt bugetate.

USAMV Cluj-Napoca scoate la concurs, pentru anul universitar 2019-2020, peste 2.400 de locuri. La studiile de licenţă sunt 830 de locuri bugetate şi 790 cu taxă. Universitatea are 28 de programe de studiu acreditate în cadrul celor cinci facultăți: Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură, Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii, Facultatea de Medicină Veterinară și Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor.

Din cele 830 de locuri bugetate, 705 sunt repartizate statistic, 106 sunt alocate pe domenii prioritare de dezvoltare a României, 15 revin absolvenților de licee situate în mediul rural, două sunt destinate formării cadrelor didactice și tot două pentru candidații de etnie romă. De asemenea, în oferta educațională a USAMV Cluj-Napoca pentru românii de pretutindeni există 42 de locuri în total, studii de licență (26, din care 17 cu bursă), master (14, 8 cu bursă), doctorat (2, unul cu bursă).

Înscrierile pentru studiile universitare de licenţă vor avea loc între 15 – 26 iulie, pentru sesiunea de vară, respectiv între 9 – 20 septembrie pentru sesiunea de toamnă.

● Selecția candidaților USAMV Cluj-Napoca la studiile universitare de licență (pe domenii și programe de studii) se face prin concurs de admitere după media obținută la examenul de bacalaureat, cu excepția Facultății de Medicină Veterinară (FMV), care are probe specifice de concurs.

● Astfel, la FMV, linia în limba română: media de bacalaureat (pondere de 60% din media finală), probă teoretică (Biologie, clasata a XI-a, test grilă, pondere 20%) și probă teoretică (Chimie, clasata a X-a, test grilă, pondere 20%).

● La liniile de studiu în limba engleză și în limba franceză media de bacalaureat (sau echivalent) are o pondere de 90%, iar la aceasta se adaugă experiența în voluntariat în domeniul creșterii și protecției animalelor (cu atestate și/sau recomandări, pondere de 10%).

Oferta educaţională pentru cele 26 de programe de masterat cuprinde 430 de locuri la buget şi 275 de locuri cu taxă.

Perioada de înscriere pentru studiile universitare de masterat (sesiunea de vară) este între 25 iunie – 25 iulie. Pentru sesiunea de toamnă se pot face înscrieri între 9 – 20 septembrie.

Pentru studiile universitare de doctorat sunt alocate 78 de locuri, din care 42 cu bursă, iar perioada de înscriere este între 9 – 20 septembrie.

În total, USAMV Cluj-Napoca scoate la concurs pentru anul universitar 2019-2020 peste 2.400 de locuri, astfel: 1.338 locuri bugetate și 1.101 locuri cu taxă.

Universitatea dispune de locuri de cazare în căminele proprii, iar în perioada desfăşurării concursului de admitere candidații înscriși beneficiază de gratuitate.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x