EvenimenteŞtiri

Galerie de artă clujeană devine atelier pentru o lună, deschis și publicului

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Galerie de artă clujeană se transformă pentru o lună în atelier de lucru, deschis și publicului.

Galeria Sabot – galerie de artă clujeană a anunțat pentru luni, 15 iulie, de la ora 19:00, la Centrul de Interes, vernisajul expoziției personale a artistului George Semeniuc. Expoziția face parte din programul „Cluj After-School”, inițiat de galerie în urmă cu trei ani. Scopul acestui program este de a promova o nouă generație de creatori români.

George Semeniuc s-a născut în 1994 la Baia-Mare și este proaspăt absolvent al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, secția Pictură. Prima sa expoziție personală a avut loc în 2018 la Bazis Project Space, tot în Centrul de Interes.

Sprijinită de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, în cadrul proiectului Arte și Carte (2019) al Asociației Sabot, întâlnirea cu artistul George Semeniuc va oferi publicului clujean ocazia de a pătrunde în studioul altfel greu accesibil al artistului și de a afla ce înseamnă periplul operei de artă de la materie primă și până la obiect final.

Pe întreg parcursul expoziției, până în 12 august 2019, vizitatorii vor putea interacționa cu George Semeniuc în „atelierul Sabot” și vor putea fi martorii procesului său creativ.

Procesul creativ include experimente artistice, schițe, lucrări de artă încă incomplete și potențiale soluții creative. Această expoziție va încerca să demistifice laboratorul artistic și, în acest sens, să se uite la tânărul artist fără miza editării operei sau a realizării unei introduceri subiective.

În data de 15 iulie, expoziția va fi deschisă între orele 19:00 și 22:00.

Începând de marți, 16 iulie, programul obișnuit al Centrului de Interes se va relua, astfel: de marți până sâmbătă, între orele 16:00 și 19:00. Intrarea este liberă. Mai multe informații aici.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x