De interesŞtiri

Lucrări pentru modernizarea și lărgirea străzii Bună Ziua

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Luna iulie a marcat debutul lucrărilor pentru modernizarea străzii Bună Ziua.

Lucrările pentru supralărgirea și modernizarea străzii Bună Ziua au demarat în cursul lunii iulie, a anunțat Primăria municipiului Cluj-Napoca. La finalul acestora, strada va avea mai multe benzi de circulație și piste de biciclete.

● Strada va avea trei benzi de circulație (două la urcare și una la coborâre dinspre Calea Turzii spre intersecția cu străzile Măceșului – Trifoiului);

● De asemenea, sunt prevăzute benzi pentru biciclete;

● Vor fi amenajate trotuare pe ambele părți ale străzii;

● Vor fi realizate alveole pentru copaci;

● Valoarea totală a proiectului este de aproape 19.800.000 lei cu TVA.

Pentru realizarea proiectului au fost expropiați 64 de proprietari, cu suprafețe cuprinse între 1 mp și 256 mp. Suma totală pentru exproprieri a fost de aproape 1.700.000 lei.

„Este oarecum un proiect pilot pentru tot ce se va mai întâmpla în Cluj, pe diverse alte străzi din municipiul nostru. Ne cerem scuze de pe acum pentru deranjul pe care locuitorii din zonă îl vor avea în trafic, însă în vara anului viitor, Bună Ziua va fi de nerecunoscut. La finalul lucrărilor vorbim de o calitate a vieții crescută pentru locuitorii din zonă pentru că vor fi reduși timpii de ajungere în oraș, pentru a merge la școală ori la serviciu. Această arteră, când a fost concepută, era ca o arteră de legătură. Bună Ziua nu mai este o centură ocolitoare, ci este o stradă din interiorul orașului și ca atare trebuie adaptată la necesarul dezvoltării Clujului”, a declarat primarul Emil Boc.

Vor fi executate următoarele lucrări: de înlocuire și deviere, respectiv lucrări la rețelele edilitare (canalizare, apă, gaz, electricitate, telefonie, iluminat public) și branșamentele aferente acestora.

Pentru preluarea apelor pluviale se va înființa o rețea de canalizare și se vor monta recipienți pluviali.

Semnalizarea lucrărilor se va face prin indicatoare rutiere de către executant, iar lucrările se vor executa pe tronsoane, fără închiderea străzii.

Pentru conducătorii auto care sunt în tranzit, alternativa de circulație este pe străzile Mihai Românul și Măceșului.

Lucrările sunt realizate de către RADP Cluj-Napoca și vor dura 12 luni.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Sic va beneficia de o nouă rețea de canalizare a apei, de aproximativ 29 de km, trei stații noi de pompare a apei uzate, o stație […]

[…] de reabilitare și modernizare vizează întregul tronson Iclod – Aluniş, în lungime de peste 10 kilometri, de la kilometrul […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x