Evenimente

Pasărea Rock lansează un nou single intitulat „Descântec”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Formația Pasărea Rock, formată în 2014 de către Mircea Baniciu, Josef Kappl și Ovidiu Lipan Țăndărică, lansează un nou single intitulat „Descântec”.

Anul acesta, proiectul Pasărea Rock, cu toate variabilele lui, aniversează cinci ani de activitate în jurul aceleiași constante – muzica. Cu acest prilej, artiștii Josef Kappl, Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Nicu Patoi și Sorin Voinea lucrează intens la definitivarea următorului album și lansează o nouă melodie intitulată „Descântec”.

Noul single poate fi ascultat accesând următorul link.

Compoziția îi aparține lui Josef Kappl, prin versurile poetului și textierului Cătălin Răcilă și vocea lui Narcis Tran-Korsar, având caracter de imn.

„Descântec” exprimă cu multă fantasmă ceea ce reprezintă, de fapt, Pasărea Rock. Odată cu această colaborare, Narcis Tran-Korsar (voce și chitară acustică) din București și poetul și textierul Cătălin Răcilă din Sibiu, vor livra un plus de energie, inspirație și prospețime, alăturându-se trupei. În această nouă componență, formația va lansa un nou material discografic care se va numi “Cavalcada” și va cuprinde melodii precum: “Marea Unire”, “Cometa Stea”, “Descântec”, “Cavalcada”, “Viața în Boxă” și “Memorii” și o trilogie din legendarul album Phoenix – “Cantafabule”, fiind vorba de “Vasiliscul și aspida”, “Sirena” și “Pasărea calandrinon”, prezentate într-un aranjament rock simfonic.

Proiectul Pasărea Rock pornit în 2014 de către Mircea Baniciu, Josef Kappl și Ovidiu Lipan Țăndărică, avea să-și dorescă să continue, ceea ce au început împreună cu formația care i-a consacrat, Phoenix. De-a lungul celor cinci ani de activitate, artiștii au muncit, au compus, au reochestrat și au lansat pe piață primul album, intitulat Legenda, care “sună extraordinar”, după cum au declarat artiștii. De la înființare, Pasărea Rock a mai lansat două EP-uri, „Calusandra” și „Hora fără de hotar”. Trupa a lansat pe piață melodii de succes precum ”Calusandra” și ”Praznic năprasnic”, iar turneele susținute de formație au confirmat, la nivel național, succesul proiectului.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x