O nouă clădire la Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
O nouă clădire va fi construită, pentru spitalizarea pacienților cu afecțiuni psihice cronice, la Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa.

Un nou proiect de hotărâre, inițiat de Consiliul Județean Cluj, vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru a construi o nouă clădire la Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa.

Clădirea Spitalului de Boli Psihice Cronice Borșa va avea un regim de înălțime P+2E, cu o suprafață construită de 1.102,15 mp. Suprafața desfășurată va fi de 2.881,75 mp,  iar cea utilă de 2.355 mp și va dispune de 120 de paturi pentru spitalizarea de lungă durată a pacienților cu afecțiuni psihice cronice.

Suma necesară pentru a construi o nouă clădire la spitalul din Borșa este de aproape 21.000.000 lei.

Investiția, în valoare de 20.866.092,43 lei cu T.V.A. inclus, va fi finanțată atât din fonduri provenite de la bugetul Consiliului Județean Cluj cât și din veniturile proprii ale spitalului. Conform autorităților, construcția va avea o durată de execuție de trei ani.

Astfel, lucrările propuse vizează demolarea corpurilor de clădire existente pe zona unde urmează să se amplaseze noua construcție, realizarea unei clădiri noi pe amplasamentul eliberat, extinderea rețelelor din incintă pentru a asigura echiparea edilitară a noii clădiri și amenajarea zonei exterioare din jurul clădirii.

De asemenea, se vor derula și lucrări constând în realizarea unor alei de acces auto și pietonal la noul obiectiv, sistematizarea terenului din jurul clădirii, precum și construirea unui rezervor de apă subteran care va asigura rezerva de apă potabilă și pentru stingerea incendiilor, conform normativelor în vigoare.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x