Studii arheologice intruzive, pentru centura metropolitană

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Primăria Cluj-Napoca a anunțat începerea lucrărilor pentru studii arheologice intruzive, aferente centurii metropolitane.

Conform procedurilor specifice, echipe tehnice se vor deplasa în zonele studiate, pentru a efectua lucrările arheologice intruzive, a anunțat Primăria municipiului Cluj-Napoca. În cadrul acestei faze se execută: delimitare situri arheologice, sondaje arheologice, măsurători. Activitățile menționate mai sus vor fi realizate în perioada august – octombrie 2019.

Primăria solicită cetățenilor ce dețin imobile cu orice titlu, care sunt situate de-a lungul coridorului și în cadrul zonelor studiate, să permită accesul echipelor tehnice și utilajelor acestora pentru efectuarea în bune condiții a studiilor arheologice și a oricăror operațiuni necesare studiului de fezabilitate – în conformitate cu prevederile Legii 255/2010.

Pentru mai multe informații, cetățenilor li se recomandă să sune la Serviciul Administrare Căi Publice, telefon 0264/596030, interior 4410.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea gradului de accesibilitate a zonelor urbane situate în Zona Metropolitană Cluj.

Astfel, se urmărește dezvoltarea unui drum nou de mare capacitate – centura metropolitană – și modernizarea drumurilor de legătură, iar scopul proiectului este îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, respectiv a mobilității populației, bunurilor și serviciilor din județul Cluj.

Primăria Cluj-Napoca demarează lucrările tehnice pentru întocmirea studiilor arheologice intruzive în cadrul proiectului “Întocmire Studiu de Fezabilitate, PUZ și DTAC pentru proiectul Drum Transregio Feleac TR35”, Etapa I – Centura Metropolitana și Etapa II – Drumuri de legătură, conform Autorizației pentru Diagnostic Arheologic Nr. 326/17.07.2019 eliberată de Ministerul Culturii și Identității Naționale-Direcția Patrimoniu Cultural.

Consultarea traseului propus pe care se vor realiza studiile arheologice și harta siturilor arheologice identificate se poate face AICI.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x