Parcometre noi și aplicație, pentru parcări din zona centrală

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Parcometre noi și plata prin intermediul unei aplicații au fost introduse pentru două parcări cu barieră din oraș, a anunțat Primăria municipiului Cluj-Napoca.

Primăria Cluj-Napoca a anunțat că a instalat parcometre noi, care permit plata cu card bancar și aplicație, în parcările cu barieră din Piața Unirii și Piața Mihai Viteazul.

Astfel, cei care vor folosi parcările menționate, vor avea la dispoziție două noi modalități de plată la parcările cu barieră din oraș:

● parcometre noi care permit plata cu cardul bancar;

● aplicația UPPark.

Acestea sunt funcționale de începutul lunii august, la parcările cu barieră din zona centrală a orașului, anume în Piața Unirii (2 echipamente) și Piața Mihai Viteazul (1 echipament).

Aceste echipamente de plată funcționează în paralel cu cele existente și au rolul de a gestiona într-un mod automat accesul la intrarea în parcare, taxarea contravalorii timpului de staționare, conform tarifelor stabilite cât și accesul la ieșirea din parcare prin intermediul echipamentelor și a sistemului de administrare.

Modalități de efectuare a plății după implementarea noilor sisteme.

1. Parcometre (echipamente de plată stradale) – la care se poate efectua plata cu cardul bancar.
Acestea permit citirea cardurilor de tip chip&pin, contactless și NFC.
Plata se va realiza parcurgând următorii pași (afișați și pe display):
● se apăsă orice tastă pentru a porni terminalul;
● se introduce numărul de înmatriculare al mașinii și se validează;
● cititoarele echipamentului se utilizează în funcție de tipul de card bancar folosit;
● odată cu validarea tranzacției se va obține și documentul care atestă efectuarea plății.
Părăsirea parcării se va realiza după validarea plății, prin poziționarea autoturismului în fața barierei de ieșire. Pentru ca citirea numărului autoturismului să se realizeze în condiții optime, acesta trebuie să se deplaseze cu viteza maximă de 5 km/h pe pista de ieșire.
În cazul achitării contravalorii timpului de staționare prin intermediul cardului bancar la parcometre, tichetul obținut la intrare nu se va utiliza.
Parcometrul permite: afișarea informațiilor în limba dorită (română, engleză, franceză, germană și maghiară), anularea tranzacției, eliberarea chitanțelor la cerere.

2. Aplicația UPPark
● Permite plata parcării direct din aplicație și utilizează citirea plăcuțelor de înmatriculare pentru un sistem automatizat și eficientizat de plata și intrare/ieșire din parcare.

● Plata se va realiza cu cardul bancar prin intermediul aplicației Uppark care trebuie descarcată și instalată pe dispozitive mobile, din App Store sau Play Store.
Părăsirea parcării se va realiza după validarea plății, prin poziționarea autoturismului în fața barierei de ieșire.
Pentru ca citirea numărului autoturismului să se realizeze în condiții optime, acesta trebuie să se deplaseze cu viteza maximă de 5 km/h pe pista de ieșire.
În cazul achitării contravalorii timpului de staționare prin intermediul aplicației Uppark, tichetul obținut la intrare nu se va utiliza.

3. Case automate (plată numerar).
● Rămâne valabilă obțiunea de plată cu bancnote (1, 5, 10, 50 lei) și monede (10, 50 bani) la casa automată de plată în baza tichetului emis de terminalul de la intrarea în parcare.
În acest caz ieșirea se realizează după plata și validarea parcării prin introducerea tichetului în terminalul de ieșire, moment în care se va deschide bariera.

Achitarea taxei (plata duratei de staționare) se va efectua la sfârșitul perioadei de staționare.

După efectuarea plății cetățenii au la dispoziție 10 minute pentru părăsirea incintei parcării. Indiferent de modalitatea de plată aleasă, utilizatorul are obligația de a păstra tichetul de tip bandă magnetică până în momentul părăsirii parcării.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Zona centrală, mai precis strada Regele Ferdinand, va căpăta o nouă înfățișare, a anunțat Primăria municipiului Cluj-Napoca. Începând de luni, 26 august 2019, circulația auto va fi complet închisă pe strada Regele Ferdinand, sensul nord-sud (dinspre strada Horea / Piața Mihai Viteazu, latura nordică / strada G. Barițiu înspre Piața Unirii), iar pe sensul înspre Gară, circulația se va desfășura doar pe prima bandă. […]

trackback

[…] Aplicația VectExcel include mai multe secțiuni, unele informative altele interactive. Astfel, utilizatorii pot vizualiza în mod interactiv toate datele de distribuție geografică ale tuturor celor 32 de specii de căpușe din România, precum și ale 58 de specii de țânțari și opt de flebotomi. […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x