EvenimenteŞtiri

Record de spectatori pe Arena Națională, la concertul Metallica

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Metallica a făcut istorie la concertul din București: a adunat cei mai mulți spectatori de până acum, pe Arena Națională.

Record de spectatori pe Arena Națională, la concertul Metallica. Trupa a concertat miercuri, 14 august 2019, la București, în cadrul turneului WorldWired. Rockerii au ales România pe lista destinațiilor europene din turneul de promovare al noului album, Hardwired… to Self-Destruct.

Metallica a revenit în România cu piese noi de pe cel de-al 10-lea album, dar și cu melodiile legendare care i-au consacrat.

Concertul a fost încă o dovadă a impactului trupei asupra istorii muzicii mondiale. Seara a debutat cu cele două trupe din deschidere, Ghost și Bokassa. Aceștia au concertat între 17:45 și 19:45, iar Metallica a urcat pe scenă în jurul orei 20:30.

Fanii din România au trăit o seară unică alături de trupă și au fost răsplătiți cu “De vei pleca”, o piesă românească a faimoasei trupe IRIS, interpretată în exclusivitate de trupa americană. Mai mult, Metallica a proiectat steagul național al României pe ecrane, ca un semn de respect pentru fanii lor.

Experiența a fost un mix de emoție și tehnică instrumentală exemplară care au demonstrat încă o dată statutul legendar al trupei.

Producția a fost una grandioasă: echipamentele aduse în tiruri de mare capacitate au creat o scenă electrizantă, în ton cu universul rock Metallica. Un fundal perfect pentru setlist-ul din București, printre care: “Unforgiven”, „Now that we’re dead”, „Moth into flame”, „Saint Anger”, „Master of Puppetz”, “Enter Sandman”.

Show-ul din România a doborât orice record de vânzări: cea mai mare prezență pe Arena Națională la un concert, 50.244 spectatori. Turneul trupei a început în mai și a înregistrat vânzări de peste 1.500.000 de bilete în 25 de concerte din Europa. Turneul Worldwired se închide în Germania în luna august.

Evenimentul a fost organizat de Emagic și Live Nation.

Foto: Ana Maria Meiu, Metallica.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x