De interesŞtiri

Locuințe sociale noi vor fi cumpărate de municipalitatea clujeană

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Primăria Cluj-Napoca a anunțat că va cumpăra imobile de locuințe cu destinația de locuințe sociale, de la persoane fizice și juridice.

Municipalitatea clujeană a anunțat că achiziționarea de imobile pentru locuințe sociale este o nouă alternativă la numărul redus de locuinţe sociale la nivelul municipiului, raportat la numărul de cereri. Astfel, vor fi cumpărate apartamente cu 1, 2 și 3 camere.

Conform datelor transmise de primărie, la Cluj-Napoca se acordă anual, în medie, 15 locuințe sociale, în condițiile în care numărul de cereri este de aproximativ 400 pe an. În acest fel, prin achiziționarea de locuințe disparate, se evită situația creării unor blocuri sau cartiere întregi de locuinţe dedicate în exclusivitate grupurilor vulnerabile, care sunt expuse riscului stigmatizării şi segregării sociale.

Subvenţii pentru chirie persoanelor/familiilor care se află în risc de margializare.

O altă măsură luată la Cluj, ca alternativă la numărul redus de locuinţe sociale la nivelul municipiului, a fost cea de acordare de subvenţii pentru chirie persoanelor/familiilor care se află în risc de marginalizare.

Această formă de sprijin financiar constituie un instrument de prevenire şi combatere a marginalizării sociale și de promovare a incluziunii sociale, un element al unei politici locale de facilitare a accesului la locuire adecvată, aprobat prin HCL nr. 70/2018. Pentru a deveni sustenabilă și pentru a produce efectele scontate, respectiv facilitarea incluziunii sociale a persoanelor/familiilor marginalizate social sau care se află în risc de marginalizare și excluziune socială, această măsură este însoţită de servicii socio-ocupaţionale şi socioeducaţionale, asiguate prin Direcția de Asistență Socială și Medicală.

Detaliile cu privire la condițiile de participare ale ofertanților la această procedură de cumpărare de locuințe sociale, organizată de municipalitate pot fi urmărite pe site, la secțiunea Administrației/Transparență/Licitații.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] sensuri unice au fost instituite la Cluj-Napoca, pe aleea Ciucaș și strada Bucegi. Primăria municipiului Cluj-Napoca a anunțat instituirea ssensurilor unice […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x