Denisa Mailat a făcut istorie la competiția internațională de la Cluj-Napoca

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
În acest week-end, la Cluj-Napoca s-a scris istorie pentru gimnastica ritmică românească: Denisa Mailat a câștigat bronzul în finala de măciuci de la prima competiție de tip World Challenge Cup organizată vreodată în România.

Organizatorii competiției internaționale de gimnastică ritmică de la Cluj-Napoca au anunțat faptul că Denisa Mailat a făcut istorie pentru această ramură sportivă.

“Ultima medalie de bronz la un campionat mondial a fost câștigată de Alexandra Piscupescu în 2013, la Cupa Mondială de la București. La 6 ani distanță, România organizează pentru prima dată o competiție de tip World Challenge Cup și gimnasta noastră, Denisa Mailat a reușit să completeze această pagină de istorie, cu medalia de bronz.“ a mai spus Irina Deleanu, Președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică.

La competiția de la Cluj-Napoca au participat peste 70 de gimnaste din 23 de țări.

La competiția formată din două concursuri: proba individuală și cea de ansamblu au participat peste 70 de gimnaste din 23 de țări, printre care și țările cu cele mai înalte performanțe în gimnastica ritmică: Israel, Ucraina, Rusia sau Azerbaidjan.

Țara care a câștigat cele mai multe medalii este Israel. S-a clasat pe locul 3 în finala de ansamblu, iar la proba individuală, Ashram Linoy a câștigat două medalii de aur, la cerc și panglică și Zelikman Nicol a plecat cu trei medalii de bronz. Competiția de la Cluj-Napoca rămâne în istoria gimnasticii ritmice românești și prin performanța remarcabilă a gimnastei Denisa Mailat. Aceasta a adus României medalia de bronz, clasându-se pe locul III în finala probei de măciuci.

“La Cupa Mondială de la Cluj Napoca au intrat în concurs și cele mai bune ritmiste din lume, gimnaste care se pregătesc și speră să câștige o medalie la Jocurile Olimpice de anul viitor, competiția de la Cluj-Napoca desfășurându-se cu două săptămâni înainte de Campionatul Mondial de Calificare de la Baku“, a spus Irina Deleanu, Președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică.

Competiția a avut loc între 23 și 25 august 2019, la Sala Polivalentă – BT Arena, în organizarea Federației Române de Gimnastică Ritmică în colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului și Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Despre Federația Română de Gimnastică Ritmică.

Federaţia Română de Gimnastică Ritmică este o structură sportivă independentă care s-a reînfiinţat în anul 2003. Preşedintele Federației în România este fosta sportivă Irina Deleanu, Maestru Emerit al Sportului. Printre rezultatele notabile ale gimnasticii ritmice româneşti se pot enumera medalia de argint obţinută de Doina Stăiculescu la Jocurile Olimpice Los Angeles 1984, medaliile de bronz obţinute de Irina Deleanu în cadrul cupelor europene și mondiale, între anii 1990-1992. De asemenea, România a obținut și medalia de bronz la proba pe națiuni în cadrul Campionatului European din 1993. FRGR urmărește dezvoltarea gimnasticii ritmice, atât în plan intern, prin organizarea an de an a Turneului Internaţional “Cupa Irina Deleanu” omologat de Federaţia Internaţională de Gimnastică, cât și pe plan extern, prin lansarea sportivelor noastre în competiții internaționale de anvergură.

Competiția se va desfășura și anul viitor, între 26 și 28 iunie, tot la Cluj-Napoca.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Denisa Mailat a făcut istorie la competiția internațională de la Cluj-Napoca […]

trackback

[…] Ministerul Sănătății a anunțat că va primi în următorii trei ani, de la Uniunea Europeană, aproximativ 22.000.000 de lei. Banii sunt destinați unor măsuri care vizează programe de vaccinare, inclusiv creșterea gradului de vaccinare în România. […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x