22.000.000 de lei de la Uniunea Europeană, pentru programe de vaccinare

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
România va primi de la Uniunea Europeană 22.000.000 de lei, în următorii ani, pentru creșterea gradului de vaccinare.

Ministerul Sănătății a anunțat că va primi în următorii trei ani, de la Uniunea Europeană, aproximativ 22.000.000 de lei. Banii sunt destinați unor măsuri care vizează programe de vaccinare, inclusiv creșterea gradului de vaccinare în România.

● Primul proiect care va fi implementat de autoritățile române este crearea unei Strategii Naționale de Vaccinare, inclusiv Planul de acțiuni aferent acesteia și va fi consolidat un sistem de monitorizare a acestora.

● Va fi îmbunătățită capacitatea instituțiilor din sistemul de sănătate pentru completarea și accesul în timp real la informații privind stadiul vaccinării pentru populație, precum și a stocurilor disponibile.

● Un număr de 20 de județe identificate ca fiind prioritare vor fi dotate cu camere frigorifice pentru păstrarea stocurilor de vaccin, cu mașini și servicii de curierat pentru transport vaccin.

● Va fi dezvoltat Registrul Electronic Național de Vaccinari (RENV), prin crearea, în secțiunile de management al stocurilor de vaccin existente la nivelul direcțiilor de sănătate publică, a unui modul de calcul valoric al acestor stocuri.

● Personalul din Ministerul Sănătății și din structurile cu responsabilități în dezvoltarea și punerea în aplicare a politicilor și a noilor programe de vaccinare și imunizare va fi instruit.

● Va fi derulată o campanie de informare și conștientizare a importanței vaccinării.

„Am depus în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă (POCA), 7 proiecte de interes major pentru sistemul sanitar în acord cu Strategia Națională de Sănătate 2014-2020. Am primit aprobare pentru primul proiect prin care urmărim să creșterem gradul de acoperire vaccinală în țară”, a spus Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x