Lifestyle

Film – Bucătăria iadului; The Kitchen – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
● The Kitchen, tradus în românește Bucătăria iadului, este o dramă în care violența și fărădelegile sunt la ordinea zilei.

● Bucătăria iadului are o poveste care se potrivește vremurilor noastre, deși acțiunea este plasată la finele anilor ’70. Trei femei casnice, obișnuite să trăiască în umbra soților, se văd nevoite să-și ia viața în propriile mâini.

● Din distribuția filmului fac parte: Melissa McCarthy, Tiffany Haddish, Elisabeth Moss, Domhnall Gleeson, James Badge Dale, Brian d’Arcy James, Jeremy Bobb, Margo Martindale, Bill Camp, Common. Andrea Berloff semnează regia.

sursa video: youtube
Decorul în care se desfășoară acțiunea este dezolant, dar bine încadrat în perioada de timp evocată.

Bucătăria iadului este o experiență vizuală care duce cu gândul la anii ’70. Acest aspect este susținut în primul rând de elementele de decor, printre care cele mai importante sunt clădirile, mobilierul și mașinile. Alt element care susține de-a lungul filmului iluzia de anii ’70 este îmbracămintea. Moda vremii este evidențiată și la femei și la bărbați, fie că este vorba de street fashion sau haine mai scumpe și elegante. Decorul în care se desfășoară acțiunea este dezolant, dar bine încadrat în perioada de timp evocată. De altfel, datorită acestui aspect, povestea are mai mult sens.

La capitolul imagine totul este corect, realizat după o rețetă sigură.

Imaginea din Bucătăria iadului este bună. Cadrele sunt filmate de cele mai multe ori în așa fel încât toate personajele sunt surprinse integral. Monologurile, de cele mai multe ori scurte, redau doar personajele care sunt în acel moment de interes. Pentru a completa o rețetă de filmare, în timpul dialogurilor apar cele două personaje implicate în discuție. La capitolul imagine nimic nu excelează, dar totul este corect.

Atmosfera este păstrată de-a lungul filmului și de coloana sonoră și de efectele auditive, introduse în momentele cheie. Cu toate că nu rămâne în amintire după finalul filmului, muzica este bună și plăcută atunci când apare.

În Bucătăria iadului, femeile reprezintă mai mult decât niște personaje.

Melissa McCarthy, Tiffany Haddish și Elisabeth Moss fac un trio pe cinste. Fiecare aduce la lumină câte un caracter special, care evoluează de-a lungul filmului. De la femei timorate, speriate de viață și de realitate, ele ajung să-și descopere forța și să devină ceva nou. În această realizare cinematografică, protagonistele reprezintă mai mult decât niște personaje. Ele reprezintă aici societatea per ansamblu. Toate acțiunile arată cum, prin anumite evenimente, rolul femeilor în societate se poate schimba de pe o zi pe alta.

Chiar dacă este un film interesant, nu merită o vizită la cinema. Bucătăria iadului poate fi un spectacol bun de urmărit acasă, când o să apară pe micile ecrane.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x