De interesŞtiri

Asfaltare sector de drum judeţean din localitatea Aluniş

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Sectorul de drum judeţean care tranzitează localitatea Aluniş a fost asfaltat.

Un sector de drum de peste trei kilometri, cuprins între pozițiile 7+080 și 10+300, care tranzitează localitatea Aluniş, a fost asfaltat, a anunțat Consiliul Județean Cluj. Conform autorităților, au fost așternute cele două straturi de asfalt: stratul de bază constând în mixtură asfaltică din arobat bituminos cu piatră concasată și stratul de uzură. De asemenea, tot pe acest sector au fost realizate și acostamentele. În paralel, în această etapă se execută și lucrări de realizare de șanțuri pe mai multe sectoare de drum.

Pe drumul judeţean 161C Iclod – Aluniş (localitatea Aluniș) lucrările de reabilitare și modernizare sunt în plină desfășurare.

Lucrările de reabilitare și modernizare vizează întregul tronson Iclod – Aluniş, în lungime de peste 10 kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 10+300. Având drept scop reabilitarea căii de rulare în profunzimea drumului, începând de la fundaţie și până la aşternerea celor două straturi de asfalt, investiția presupune și realizarea de acostamente, șanțuri, marcaje şi semnalizare rutieră.

Reabilitarea și modernizarea acestui drum judeţean va asigura locuitorilor din zonă acces mai rapid la drumul naţional DN 1C, prin localitatea Iclod, şi, mai departe, pe direcţiile Cluj-Napoca şi Gherla – Dej.

În cadrul aceluiași proiect de investiții, sectorul de drum Aluniş – Corneni, în lungime de 2.7 kilometri, a fost asfaltat integral în cursul anului trecut.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x