Film – A fost odată la… Hollywood; Once upon a time… in Hollywood – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
● Once upon a time… in Hollywood, tradus în românește A fost odată la… Hollywood, este o tragi-comedie marca Quentin Tarantino.

● A fost odată la… Hollywood aduce pe marile ecrane o poveste ancorată în realitatea lui 1969, în cetatea filmului. Frânturi de adevăr sunt inserate într-o poveste ce rememorează un episod tragic al acelor vremuri.

● Din distribuția filmului fac parte: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Julia Butters, Austin Butler, Dakota Fanning. Quentin Tarantino semnează regia.

sursa video: youtube
Și în acest film, momentul de intensitate maximă, de justiție poetică tipică lui Quentin Tarantino, apare brusc și lovește cu putere.

A fost odată la… Hollywood este o poveste pentru un public care iubește filmele artistice. Modalitatea de realizare este specială, tipică pentru Quentin Tarantino. Și în acest film, momentul de intensitate maximă, de justiție poetică, apare brusc și lovește cu putere. Impactul unui asemenea moment se resimte altfel decât în orice alt film, al unui alt regizor. Acest fapt se datorează și felului în care se construiește povestea. Totul în A fost odată la… Hollywood este prezentat cu răbdare, în detaliu. Până la final, publicul ajunge să cunoască bine personalitatea celor implicați în poveste, slăbiciunile și calitățile lor, dar și tabieturile, care se dovedesc a fi un element important pentru deznodământ.

Pe lângă farmecul personal, actorii din rolurile principale – Brad Pitt, Leonardo DiCaprio și Margot Robbie, conving prin interpretare.

Dincolo de aspectele tehnice, esențiale pentru o experiență plăcută la cinema, aici se remarcă în mod special distribuția de excepție. Brad Pitt, Leonardo DiCaprio și Margot Robbie, nume sonore în industria cinematografică, atrag ca un magnet publicul în sălile de cinema. Pe lângă farmecul personal, fiecare convinge prin interpretare. Talentul este la superlativ în A fost odată la… Hollywood. Cei doi protagoniști, Brad Pitt și Leonardo DiCaprio au roluri care le permit să exploreze pe lângă dramă și comedia. Margot Robbie creează aici imaginea unei femei calde, cu o personalitate puțin nebunatică, dar sensibilă și sociabilă, de care privitorii se pot îndrăgosti ușor.

Cadrele simple, moderne, se împletesc perfect cu cele care duc cu gândul la filmele din primele decenii ale secolului trecut.

Imaginea și coloana sonoră intră în categoria artistic. A fost odată la… Hollywood combină stiluri de filmare foarte diferite. Cadrele simple, care surprind personajele în prim-plan, împreună cu unele mai largi, în care se poate vedea și locația de desfășurare, se împletesc perfect cu acele imagini care duc cu gândul la filme din primele decenii ale secolului trecut. Muzica suprapusă peste diverse scene este de asemenea variată și potrivită. Câteva efecte auditive sunt desprinse parcă dintr-un film de groază. Per ansamblu, toate elementele creative și tehnice se îmbină într-un mod interesant, straniu pe alocuri, dar întotdeauna artistic.

A fost odată la… Hollywood este un film cu o poveste încâlcită dar clară, lungă dar care trece repede, cu o distribuție de zile mari, care se ridică la înălțimea așteptărilor, cu un clasic moment de justiție poetică foarte violentă marca Quentin Tarantino. Filmul merită o vizită la cinema.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x