De interesŞtiri

42 de kilometri de drum județean au intrat în lucrări de întreținere

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Pe DJ 107P Gilău – Someşul Rece – Mărişel – DN 1R au demarat lucrări de întreținere ce vizează aproape 42 de kilometri de drum, a anunțat Consiliul Județean Cluj.

O serie de lucrări de întreținere au demarat pe drumul judeţean 107P (DN 1) Gilău – Someşul Rece – Mărişel – DN 1R. Conform autorităților, aceste lucrări au drept scop îmbunătățirea infrastructurii rutiere pe un tronson în lungime de aproape 42 de kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 41+900. Sunt vizate trei sectoare distincte, în funcție de tipurile de lucrări ce vor fi executate.

● În această etapă, pe sectorul cuprins între pozițiile kilometrice 41+900 și 35+000 se execută lucrări de frezare în vederea plombărilor cu mixturi asfaltice.

● În continuare, pe sectorul situat între kilometrul 35+000 și kilometrul 25+500 vor fi executate lucrări de frezare, realizarea de șanțuri și montarea de parapeți metalici pe sectoare, decolmatarea podurilor și podețelor, precum și tăierea lăstărișului situat în vecinătatea căii de rulare.

● Lucrările pe acest sector de aproximativ 10 kilometri vor fi finalizate cu așternere de covor asfaltic.

● De asemenea, pe sectorul cuprins între pozițiile kilometrice 25+500 și 0+000 vor fi executate lucrări de asfaltare pe sectoare precum și lucrări de reparare a căii de rulare și de asfaltare a podurilor și podețelor.

Conform forului administrativ județean, pe viitor se vor executa și lucrări de reabilitare și modernizare. În data de 11 august a anului în curs, Consiliul Județean a înaintat notificarea de reziliere a contractului de proiectare și execuție a lucrărilor încheiat cu Asocierea Kiat Group Construct SRL –Tehnic Asist SRL – Damar Consult SRL.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x